TRAGEDIE – Frate si sora, inecati in lac

TRAGEDIE – Frate si sora, inecati in lac

Tragedie la București. Doi copii, un băiat de 14 ani și sora sa, în vârstă de 16 ani, s-au înecat luni seară în Lacul Morii.

Conform Inspectoratului pentru Situații de Urgență București, în jurul orei 19.00, un echipaj SMURD a fost trimis să intervină, împreună cu doi scafandri, în cazul unui apel primit cu privire la înecul unei persoane în lacul Morii din Capitală.

La sosirea echipajelor, fata fusese scoasă la mal de martori și se afla în stop cardio respirator, fiind resuscitată și ulterior transportata la Spitalul de copii „Grigore Alexandrescu”.

Echipele de intervenție au fost retrase, dar s-a primit un nou apel telefonic la 112 în care se anunța posibilitatea ca în apă sa mai fie și un băiat.

Echipajele au revenit și au scos din apă un băiat de 14 ani. Acesta nu a mai putut fi resuscitat și a fost declarat decedat de medicul SMURD. Băiatul de 14 ani a sărit să își salveze sora, care intrase cu picioarele în apă și a alunecat, spun martorii.

Salvator: “Fata plutea, de băiat nu știam nimic. Prima dată am rugat niște oameni mai tineri, nu a vrut nimeni m-am dezbracat și am intrat. Nu mișca, era cu fața în jos. Când am ajuns la mal a tras-o cineva.”

Cei doi frati erau însoțiți de un coleg de scoală, care s-a sperit și a fugit fărp să anunțe însă familia victimelor sau autoritățile, conform stirileprotv.ro

“Au venit părinții, știau că sunt împreună și și-au dat seama după haine. În 10 minute l-a găsit, dar cred că a trecut o oră și ceva până au ajuns scafandrii. Deci e o mâzgă, eu care știu să înot m-am dus până în larg, n-am putut să mă opresc”, a mai spus salvatorul.

“Cine nu știe să înoate aici se îneacă. E adânc, la 2 metri de mal are undeva la 2-3 metri”, a declarat un localnic pentru Pro Tv.

Cei doi frați ar fi spus acasă că merg la mall cu un prieten, nu la scăldat.

sursă știre: Libertatea.ro

Comments