Trei parcuri din Deva au fost dotate cu mini-biblioteci in aer liber

Trei parcuri din Deva au fost dotate cu mini-biblioteci in aer liber

Trei parcuri din Deva au fost dotate cu mini-biblioteci in aer liber

Trei parcuri din municipiul Deva au devenit din această săptămână mai atractive pentru localnici şi în special pentru pasionaţii de lectură. Biblioteca Judeţeană „Ovid Densuşianu” Hunedoara-Deva a înfiinţat mini-biblioteci în Parcul Cetăţii, Piaţa Arras şi Parcul Bejan.

„Sub deviza Deva citeşte!, Biblioteca a demarat acest proiect. Standurile au fost dotate cu diferite cărţi: romane, cărţi de poezie, cărţi de călătorie, cărţi de poveşti, jurnale şi memorii, cărţi de artă, cărţi de istorie etc. Pe fiecare carte am aplicat o etichetă în care am explicat intenţia noastră: fiecare trecător poate lua o carte, o poate citi pe loc sau o poate lua acasă, după care este rugat s-o aducă înapoi sau să pună altă carte în locul ei. În acest fel, cărţile vor fi mereu prezente pe rafturile micilor biblioteci în aer liber, biblioteci care se vor împrospăta mereu cu cărţile pe care cititorii înşişi le vor aduce”, a declarat Sebastian Bara, managerul Bibliotecii Ovid Densuşianu.

Potrivit reprezentantului biblitecii judeţene, campania va contribui la creşterea interesului faţă de carte şi lectură şi  îi va atrage pe localnici spre citit. „Sperăm că demersul nostru va avea succes şi se va bucura de atenţia locuitorilor de toate vârstele din Deva”, a completat Sebastian Bara.


Vă recomandăm şi:

O judecătoare din Hunedoara a scris un roman de dragoste: „Aripi de fluturi”

Judecătoarea Nina Corduneanu a scris romanul „Aripi de fluturi”, şi îl va prezenta cititorilor vineri, la Castelul Corvinilor din Hunedoara.

FOTO Povestea primei fotografii sexy apărute într-un ziar local. Ce explicaţie au dat editorii imaginii deocheate

Imaginea unei tinere dezbrăcate, prezentate pe prima pagină a unui cotidian, nu mai poate părea neobişnuită pentru cititorii presei din zilele noastre. Lucrurile se petreceau cu totul altfel imediat după evenimentele din decembrie 1989, când regimul comunist a fost răsturnat, iar presa începea să se scuture de sub apăsarea de aproape cinci decenii a cenzurii impuse de partid.

Patimile lui Eugen Evu, poetul hăituit de fosta Securitate pentru o anonimă adresată lui Nicolae Ceauşescu

Eugen Evu şi-a făcut publice dosarele CNSAS. Timp de două decenii, scriitorul s-a aflat în atenţia Securităţii, fiind considerat un “element cu manifestări duşmănoase la adresa orânduirii socialiste”. A fost turnat de vecini, prieteni şi colegi, însă cele mai mari probleme le-a avut după ce în 1982 i-a trimis o scrisoare anonimă lui Nicolae Ceauşescu.

Comments