Trupul lui Alexei Navalnii, plin de vanatai suspecte, pazit de politie la morga. Medicii NU au voie...

Potrivit presei din Rusia, trupul lui Alexei Navalnii a fost gasit si se afla la morga unui spital. O autopsie in acest caz nu a fost facuta insa. Un angajat al institutiei medicale a precizat ca pe trupul opozantului rus au fost descoperite mai multe vanatai care nu ar fi de la lovituri. El precizeaza ca cel mai probabil Alexei a avut convulsii si a fost tinut in timpul acestora. Totodata, o vanataie mare a fost descoperita pe pipetul acestuia, semn ca a fost resuscitat in urma unui stop cardiac.

Cu toate acestea, echipa lui Navalnii acuza autoritatile ruse ca ascund trupul pentru a musamaliza cauza mortii acestuia. Mai mult, acestia sustin ca mai multi ofiteri rusi au vizitat inchisoarea unde era inchis Alexei cu doua zile inainte ca acesta sa moara.

In timpul vizitei, camerele de supraveghere au fost deconectate, iar dispozitivele de ascultare oprite.

Un detinut din inchisoarea unde a murit Navalnii arunca bomba despre ultima zi a opozantului: ,,Era clar ca ceva urma sa se intample"

Ministrii de Externe ce apartin grupului G7 s-au reunit la Munchen si fac apel catre autoritatile ruse sa clarifice circumstantele mortii lui Navalnii.

Insa angajatii regimului lui Putin vor sa stearga urmele lui Navalniu. Florile si fotografiile lasate de oameni in memoria acestuia au fost stranse peste noapte.

A murit Alexei Navalnii, cel mai mare opozant al regimului de la Kremlin, condus de Vladimir Putin

Intre timp, vestea mortii lui Alexei Navalnii a dus la izbucnirea unor proteste de amploare in zeci de orase din Rusia. Sute de persoane, printre care si multi jurnalisti, au fost arestate in timpul manifestatiilor.

La Bucuresti, zeci de romani au venit sa-i aduca un omagiu cu flori si lumanari. Printre acestia, sunt si cetateni rusi care se opun regimului condus de Vladimir Putin.

Comments