Un autocar cu 40 de oameni s-a rasturnat pe DN24, in judetul Vaslui. 15 raniti, a fost activat Planu...


Cinsprezece persoane au fost ranite, dupa ce un autocar cu 40 de calatori s-a rasturnat, duminica la pranz, in judetul Vaslui. Autoritatile au activat planul rosu de interventie.


Accidentul a avut loc in apropiere de Barlad, pe raza comunei Sarbi, intr-o zona in care au cazut ninsori de sambata noaptea. Judetul Vaslui e sub cod portocaliu de viscol.


Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Podul Inalt al judetului Vaslui intervine cu sase autospeciale si echipaje specializate pentru asigurarea masurilor PSI, evaluarea persoanelor si acordarea primului ajutor eventualelor victime, in urma producerii unui accident rutier pe DE 581, in zona Costesti.


,,Din primele informatii, in accident este implicat un autocar in care se aflau 40 de persoane. Autocarul s-a rasturnat. Incepand cu ora 12.09 a fost instituit planul rosu", a declarat Marius Stanciu, purtatorul de cuvant al ISU Vaslui.


,,Au fost trimise si trei ambulante SAJ B2. Victimele au iesit toate singure din autocar", a declarat doctorul Daniel Ungureanu, purtatorul de cuvant al SAJ Vaslui.,,In acest moment sunt confirmate 15 victime. Acestea primesc primul ajutor la fata locului. Se intervine cu 11 ambulante (EPA si 2 TIM) , 1 ATPVM, 1 PMA, 3 autospeciale de stingere cu apa si spuma (ASAS) echipate cu module pentru descarcerare/deblocare, o autospeciala pentru descarcerare grea, autospeciale pentru interventie si comanda", a transmis la o ora dupa accident ISU Vaslui.


Autocarul este inmatriculat in judetul Iasi si se deplasa catre Republica Moldova, au precizat reprezentantii Inspectoratului de Politie al Judetului Vaslui.


Autoritatile din judetul Ialomita au activat si ele planul rosu de interventie, duminica dimineata, dupa ce un alt autocar, tot cu 40 de persoane, s-a rasturnat pe un drum din apropierea localitatii Iazu. O persoana a fost ranita si a avut nevoie de ingrijirii medicale.


Comments