Un copil de 10 ani din Harsova, legat cu lanturi de matusa lui pentru ca „nu era cuminte”. Mama si m...


Un copil in varsta de 10 ani din orasul Harsova, aflat in grija matusii, a fost legat de maini si de picioare de aceasta, la recomandarea mamei, pentru ca nu era cuminte. Minorul a fost gasit de autoritati, dupa ce nu a mai ajuns la scoala. Mama si matusa copilului au fost retinute pentru 24 de ore, informeaza News.ro.


Copilul a fost lasat in grija matusii de mama copilului, care era plecata la munca in strainatate, conform unor surse judiciare citate de News.ro. Matusa s-a plans ca baiatul nu este cuminte, nu o asculta, iar mama copilului i-a sugerat sa il lege, ceea ce a si facut.


Minorul a fost gasit de o echipa din cadrul Primariei Harsova care a fost sesizata de invatatoarea copilului deoarece baiatul ar fi lipsit mai multe zile de la scoala, conform surselor citate.


In momentul cand echipa de la Primarie a intrat in locuinta, baiatul era intr-o camera si avea mainile legate cu o esarfa, iar picioarele cu un lant. El le-a povestit politistilor ca fusese legat o singura zi.


Vineri, IPJ Constanta a anuntat ca mama minorului, in varsta de 32 de ani, care a revenit in tara, cat si matusa, in varsta de 22 de ani, au fost retinute pentru 24 de ore, pentru lipsire de libertate in mod ilegal, respectiv instigare la lipsire de libertate in mod ilegal.


"La data de 16 noiembrie, la instigarea femeii de 32 de ani, femeia de 22 de ani ar fi lipsit de libertate in mod ilegal, un minor, de 10 ani, intr-un imobil din orasul Harsova", au precizat politistii.


Politistii i-au sesizat despre acest caz pe specialistii din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Constanta.


Comments