Un matematician a realizat un album muzical din undele emise de gaurile negre. Cum suna?

Un matematician a realizat un album muzical din undele emise de gaurile negre. Cum suna?

Un matematician a realizat un album muzical din undele emise de gaurile negre. Cum suna?


Un matematician belgian a creat un album de muzica electronica derivat din datele pe care le-a cules din gaurile negre ale Universului, noteaza platforma de stiri pozitive goodnewsnetwork.org.


Valery Vermeulen a creat muzica prin imbinarea unor sunete obtinute prin traducerea datelor din simulatoarele de fuziune ale gaurilor negre. Este vorba de sunete precum: unde gravitationale, stele de neutroni sau comportamentul elementar al particulelor in apropierea gaurilor negre. Belgianul a semnat chiar un acord pentru un disc cu Casa de productie Ash International.&


Valery Vermeulen . Mikromedas SrgA+

Vermeulen a lucrat cu cosmologul dr. Thomas Hertog, fost coleg de-ai lui Stephen Hawking, pentru a colecta date despre unde gravitationale pentru proiectul intitulat Mikromedas AdS / CFT 001.


Multe dintre datele obtinute de Vermeulen provin de la satelitul Voyager, care se afla in prezent la aproximativ 21,2 miliarde de kilometri de Pamant si capteaza, printre altele, si radiatiile electromagnetice emise de diferite obiecte galactice.


Pentru a transforma datele radiatiilor electromagnetice in sunete, barbatul a folosit asa-numita ,,sonificare a datelor". Mai departe a combinat aceste sunete cu alte surse de date pe care le-a reinterpretat folosind software de muzica electronica pentru a crea piese.


Rezultatul? Muzica in sine este intunecata si reprezentativa, exact cum ne-am astepta sa sune o gaura neagra, un sunet pe care urechea umana nu ar fi niciodata capabila sa-l perceapa, mai noteaza goodnewsnetwork.org.


Comments