Asociatiile de parinti cer trecerea elevilor la scoala online acolo unde rata de infectate depaseste...


Federatia Nationala a Asociatiilor de Parinti - Invatamant Preuniversitar, un ONG care incearca sa intermedieze relatia parintilor si elevilor cu MEN, a trimis o adresa catre Ministerele Educatiei si Sanatatii, in care solicita suspendarea cursurilor fata in fata si trecea lor in online in localitatile in care incidenta cazurilor COVID depaseste pragul de 6 la mia de locuitori.


Pe 30 septembrie, Comitetul National pentru Situatii de Urgenta a eliminat pragul de infectare de 6 la mie pentru inchiderea scolilor.


Decizia de trecere in online urma sa fie luata de conducerea unitatilor de invatamant, in functie de aparitia unor cazuri de COVID-19 in randul elevilor sau cadrelor didactice.


Ministrii Educatiei si Sanatatii au semnat, pe 1 octombrie, ordinul comun care prevedea noile reguli pe baza carora vor functiona toate scolile si gradinitele din Romania incepand din 4 octombrie.


Documentul prevede ca o scoala sau gradinita se inchide si trece la invatamant online cand jumatate dintre clase sau grupe au activitatea suspendata din cauza unor cazuri confirmate de COVID-19.


Acum, din cauza cresterii numarului de cazuri in randul elevilor, Federatia Nationala a Asociatiilor de Parinti a cerut Ministerelor Educatiei si Sanatatii, printr-o solicitare adresata ministrilor Sorin Campeanu si Cseke Atilla, suspendarea cursurilor si trecelor lor in online in localitatile unde rata incidentei depaseste pragul de 6 cazuri la mie, calculata pe ultimele 14 zile.


Potrivit datelor raportate de autoritati pe 6 octombrie si citate de Digi24, 12.978 de elevi s-au infectat cu coronavirus, de la inceputul anului scolar. Sunt 4.932 de profesor contaminati. 278.024 de clase sunt in online, iar 21 de scoli sunt deja integral in sistem online.


Prefectura Bucuresti a anuntat, joi, 7 octombrie, ca 15 unitati de invatamant din Capitala isi suspenda activitatea fata in fata din cauza cazurilor de coronavirus.


Comments