Un medic trage semnalul de alarma: Aceste legume ingroasa sangele. Cazurile in care trebuie sa le el...

Hipercoagulabilitatea poate fi cauzata de diverse factori, inclusiv inflamatii cronice, mutatii genetice, excesul de globule rosii sau proteine in organism. In acest context, medicul avertizeaza ca exista anumite legume care pot afecta negativ coagularea sangelui in aceste situatii. Consumul acestor legume in cantitati mari poate contribui la cresterea riscului de formare a cheagurilor de sange si poate agrava hipercoagulabilitatea.

,,Malnutritia, obiceiurile proaste, in special fumatul, pot declansa procesul", spune medicul rus Nikolai Medvedev.

Specialistul adauga ca plangeri precum ametelile frecvente, durerile de cap, manifestarile de slabiciune, hipertensiunea arteriala, vederea incetosata, aparitia nejustificata a hematoamelor, la femei - avorturi spontane, pot fi legate de ingrosarea sangelui.

Cu toate acestea, hipercoagulabilitatea poate fi complet asimptomatica, dar intre timp la formarea unui cheag de sange sau a unei tumori.

Piata este invadata de legume contaminate. Ce trucuri folosesc producatorii. Sfaturi de la legumicultori pentru a face diferenta

,,Daca examinarile si testele arata tulburari de sangerare in organism, atunci medicul va prescrie un tratament antiplachetar sau anticoagulant. Dar inainte de toate este necesar sa va schimbati stilul de viata, altfel nu va exista niciun efect. In special, este necesar sa se renunte la obiceiurile proaste si sa se bea mai multa apa (un litru si jumatate pana la doi litri pe zi)", adauga medicul, citat de ActualNo.

De asemenea, trebuie tinut cont de faptul ca unele substante continute in anumite alimente reduc sau chiar neutralizeaza efectul acestor medicamente. Este foarte important sa se evite administrarea unor cantitati mari de vitamina K.

,,Vitamina K1 se gaseste in alimentele de origine vegetala. Daca suferiti de o tulburare de sangerare, eliminati din alimentatia dumneavoastra legumele cu frunze de culoare verde inchis, cum ar fi patrunjelul, busuiocul, coriandrul, spanacul, salata verde, ceapa verde, broccoli, varza alba si chinezeasca.

De asemenea, excludeti din alimentatia dumneavoastra prunele uscate, radacina de telina, caju si nucile de pin. In plus, rodiile, kiwi, afinele, murele iti pot face rau", mai spune medicul. Specialistul adauga ca vitamina K2 se gaseste si in anumite produse de origine animala. In cantitati mari este continuta in ficatul de vitel si de gasca, de pui, mai spune medicul.

Comments