Un soi de ceapa este inamicul de temut al cancerului mamar si al celui de colon. Cercetatorii au obs...

Soiurile de ceapa existente in comert, ceapa galbena, ceapa dulce, salota, ceapa verde, ceapa rosie, printre cele mai cunoscute, vin la pachet cu numeroase beneficii pentru sanatate.

Ceapa galbena

Ceapa galbena, cea mai comuna, este eficienta pentru tratarea racelilor si afectiunilor respiratorii, ajuta la eliminarea toxinelor din organism si imbunatateste migrenele.

Ceapa dulce

Ceapa dulce sau arpagicul are un continut scazut de sulf si mai ridicat de apa, este cunoscuta pentru ca imbunatateste sanatatea osoasa, reduce inflamatiile si imbunatateste digestia.

Salota sau ceapa frantuzeasca

Acest soi de ceapa contine vitamina A, vitamina C si antioxidanti, care aduc beneficii precum: ajuta la prevenirea si la tratarea alergiilor, tin sub control nivelul de zahar din sange, imbunatatesc circulatia sangelui.

Ceapa verde

Ceapa verde este preferata tuturor in sezonul cald, este buna la dieta, deoarece contine putine calorii si este bogata in antioxidanti si in numeroase substante care ajuta la reglarea glicemiei si la protejearea inimii, la intarirea inumitatii, dar si la sanatatea sistemului digestiv.

Care este soiul de ceapa capabil sa distruga celulele canceroase

Dintre toate tipurile de ceapa, soiul rosu este cel mai eficient in uciderea celulelor cancerului de san si de colon, potrivit unui studiu publicat in ,,Food Research", citat de Thehealthy.

Insa acesta nu este singurul studiu care lauda beneficiile miraculoase ale acestui soi de ceapa. La randul lor, Cercetatorii de la Universitatea din Guelph (Canada) au analizat cinci soiuri diferite de ceapa si au realizat ca acest tip a ucis cele mai multe celule canceroase.

Culoarea inchisa a cepei rosii indica un nivel mai ridicat de antocianina, un pigment care creste eficacitatea quercetinei (o molecula care actioneaza precum un aliat natural pentru imunitate si sanatate), substanta care se gaseste in ceapa. Potrivit autorului studiului Abdulmonem Murayyan: ,,ceapa activeaza cai are ucid celulele canceroase. Ea creaza un mediu nefavorabil pentru aceste celule si perturba comunicarea dintre celulele canceroase, ceea ce inhiba cresterea lor".

Desigur, nu ar trebui sa facem discriminare, deoarece fiecare tip de ceapa ofera beneficii in acest sens: ,,Toate cepele sunt luptatori puternici impotriva cancerului datorita concentratiilor lor ridicate de antioxidanti, antocianina si quercetina, dar ceapa rosie iese mai mult in evidenta, datorita cantitatii sale mari de antocianina", a declarat Karen Ansel, autorul cartii ,,Healing Superfoods for Anti-Agins", pentru Women's Health.

Comments