USR se opune adoptarii legilor justitiei in regim de urgenta

USR se opune adoptarii legilor justitiei in regim de urgenta

USR se opune adoptarii legilor justitiei in regim de urgenta, care in ultimele zile au scos in strada mii de romani.

Reprezentantii USR Maramures afirma ca actuala coalitie de guvernare isi doreste controlul asupra justitiei, cat si monopolizarea acesteia.

“Uniunea Salvati Romania se opune adoptarii in Parlament a legilor justitiei in regim de urgenta, precum si instaurarii unui prag pentru abuzul in serviciu. Coalitia de guvernare PSD-ALDE isi doreste cu orice pret controlul asupra justitiei si monopolizarea acesteia, iar USR combate cu toata taria acest lucru.

Chiar daca propunerile Ministrului Justitiei, Tudorel Toader, de modificare a legilor justitiei au fost catalogate de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie, de Ministerul Public si de Consiliul Superior al Magistraturii ca fiind o ofensa la adresa integritatii justitiei, cei de la putere continua in incercarea lor de a pune bocancul pe justitie.

Nu conteaza ca absurditatea acestor propuneri legislative a adunat peste 4000 de magistrati care s-au pozitionat impotriva lor si la fel asociatiile profesionale din sistemul judiciar, iar societatea civila ameninta cu iesirea in strada, ei insista!”, afirma cei de la USR Maramures.

ZiarMM

&

The post USR se opune adoptarii legilor justitiei in regim de urgenta appeared first on ZiarMM.

Comments