UTIL – Remedii naturale pentru parfumarea casei

UTIL – Remedii naturale pentru parfumarea casei

sursa foto: jewishjournal.com

UTIL. Formulele moderne de parfumarea casei nu sunt destinate oricui. Dacă membrii familiei tale sunt alergici, dacă ai animale de casă sau pur și simplu vrei ceva natural pentru a îndepărta mirosurile neplăcute din casă știi că spray-urile pentru parfumarea casei nu sunt potrivite familiei tale.

Avem câteva idei pentru a-ți păstra un aer curat și proaspăt în casă prin metode care nu afectează sănătatea familiei tale și nici mediul înconjurător.

Aloe Vera

Uite că o plantă decorativă și medicinală poate fi și o metodă de a-ți menține aerul curat în casă. Aloe Vera filtrează toxinele din aer și face aerul mai respirabil.

Anasonul și scorțișoara

În afara faptului că pot fi folosite pentru decorarea unei mese de sufragerie, aceste condimente pot parfuma casa ta. Lasă-le într-o farfurie în camera pe care vrei să o parfumezi.

Portocala

Taie câteva portocale în felii subțiri și lasă-le să se usuce pentru a-și elibera aroma. Pentru un efect imediat le poți pune într-un borcan cu puțină apă caldă și scorțișoară.

Coaja de lămâie

Data viitoare când faci limondaă, păstrează cojile de lămâie într-un borcan și deschide-l ori de câte ori ai nevoie de o reîmprospătare a camerei.

Flori uscate

Un potpurri din flori uscate poate fi și un accesoriu de decorat camera, dar și un mod de a parfuma casa.

Ierburi uscate

Rozmarinul, cimbrul sau dafinul pot fi puse în buchețele în camerele în care vrei să scapi de mirosul neplăcut. Aceste ierburi au un miros puternic și vor combate și cele mai puternice emanații.

Oțet aromatizat

Oțetul este cunoscut pentru mirosul său puternic. Îi poți domoli puterea adăugând câteva felii de lămâie.

Sare parfumată

Într-o solniță, amestecă sare fină cu câteva picături de ulei esențial (ulei de levănțică sau de mentă) Plasează solnița în camera dorită, lângă un loc cald (lângă calorifer sau lângă un geam în care bate soarele) și așteaptă ca mirosul să se împrăștie în toată casa.

sursa

Comments