VACANtA – 25 de tineri institutionalizati isi petrec vara in Italia

VACANtA – 25 de tineri institutionalizati isi petrec vara in Italia

foto globi.ro/italia

VACANŢĂ 25 de copii şi tineri – dintre care 18 instituţionalizaţi în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Maramureş şi şapte din familii naturale îşi petrec vacanţa de vară în Italia.

VACANŢĂ Copiii şi tinerii au vârsta cuprinsă între 6 şi 17 ani şi provin din case de tip familial din Baia Mare, Sighetu Marmaţiei, Ocna Şugatag şi Ardusat.

Până pe 4 septembrie aceştia vor fi găzduiţi la familii din Italia, după ce Direcţia Copilului a primit în acest sens o invitaţia de la Asociaţia de Voluntari Familii Prietene Unite pentru Solidaritate.

Conducerea Direcţiei Generale de Asistenta Socială şi Protecţia Copilului Maramureş spune că asociaţia efectuează astfel de proiecte de găzduire de peste doisprezece ani şi că a respectat întotdeauna legislaţia italiană şi română.

VACANŢĂ. Nu sunt însă singurii copii orfani sau nevoiaşi care vor avea totuşi parte de sejururi la munte sau la mare şi chiar în străinătate.

160 de copii sau tineri vor pleca în tabără la mare, alţi aproape 35 la Gura Humorului, iar 20 copii tipici participă la tabăra organizată la Şuior de către Fundaţia HHC-Ro în parteneriat cu echipa TU Sport.

Pentru toţi aceştia sunt organizate în vacanţă, potrivit oficialilor DGASPC, activităţi de recreere–socializare şi petrecere a timpului liber care le asigură participarea şi implicarea la viaţa socială a comunităţii şi care contribuie la dezvoltarea lor fizică, cognitivă, socială şi emoţională.

sursă foto

Comments