Vaduva este obligata sa plateasca in continuare intretinerea primei neveste a milionarului decedat,...


Curtea Federala elvetiana a obligat vaduva unui milionar decedat in 2022 sa plateasca in continuare intretinerea primei sotii a acestuia, de care afaceristul divortase in 1993, relateaza publicatia Tages Anzeiger, preluata de 20Minuten. Instanta a explicat ca ,,mostenirea a inclus averea, dar si obligatia de a plati 12.000 de franci elvetieni (circa 12.200 de euro) pe luna pentru intretinere primei sale sotii".


Dupa divort, un afacerist bogat din Zurich i-a platit fostei sale sotii 12.000 de franci elvetieni pe luna pentru intretinere, conform unui acord judecatoresc, timp de 29 de ani.


Afaceristul murit la jumatatea anului 2022, iar a doua sa sotie a devenit singura mostenitoare a averii lui. Ulterior decesului, ea a incetat sa mai faca platile catre prima nevasta a barbatului


Acesta a initiat o actiune in judecata, cazul a ajuns mai intai la Judecatoria Meilen si mai tarziu la Tribunalul Superior din Zurich, unde a avut castig de cauza: trebuia sa incaseze lunar indemnizatia.


Vaduva a contestat verdictul si a dus speta la Tribunalul Federal, care a decis acum in acord cu instantele inferioare.


Plata a crescut din cauza inflatiei


Instanta a motivat ca ,,acordul care a devenit obligatoriu din punct de vedere juridic in timpul divortului din 1993 trebuie sa fie in continuare executat".


Cand sotul a murit, ,,a doua sotie nu numai ca a mostenit averea, ci si obligatiile sale". Si conform deciziei judecatorului, acestea expira doar cu propria ta moarte. Din cauza inflatiei, platile de intretinere au crescut chiar la 14.000 de franci elvetieni, circa 14.300 de euro pe luna.


Foto: Twitter Tribunal Federal


Comments