Veste buna despre Aeroportul International Iasi, in valoare de 80 de milioane de euro - Anuntul lui Nicolae Ciuca

Veste buna despre Aeroportul International

Veste buna despre Aeroportul International Iasi, in valoare de 80 de milioane de euro - Anuntul lui...

Lucrarile de extindere de la Aeroportul International Iasi vor fi terminate in acest an, a anuntat premierul Nicolae Ciuca.

Premierul a mai anuntat ca la nivelul Guvernului a fost asigurata finantarea complementara celei europene, iar proiectul in valoare totala de 80 de milioane de euro va fi ,,finalizat pana la sfarsitul acestui an".

Premierul Nicolae Ciuca a vizitat proiectul de extindere a aeroportului, marti, 24 ianuarie, alaturi de presedintele PSD - Marcel Ciolacu si primarul de Iasi - Mihai Chirica.

Lucrarile de modernizare de la Aeroportul International Iasi implica, printre altele, si constructia noului terminal, cresterea locurilor de parcare si realizarea a inca trei porti de imbarcare. Proiectul in valoare totala de 80 de milioane de euro va fi finalizat pana la sfarsitul anului, a mai transmisNicolae Ciuca.

,,O infrastructura moderna, adaptata cerintelor economice si sociale, este determinanta pentru dezvoltarea oricarei regiuni. Am vizitat lucrarile de extindere si modernizare ale Aeroportului International Iasi, proiect sustinut de echipa guvernamentala, si ma bucur sa constat ca progresele se vad de la o luna la alta. Constructia noului terminal, T4, cresterea numarului locurilor de parcare la aproape 500 si realizarea a inca trei porti de imbarcare vor creste numarul de pasageri la 3,3 milioane, ceea ce inseamna dublarea activitatii aeroportului si facilitati suplimentare de cargo", a transmis premierul Nicolae Ciuca.

"Conectarea directa si mai facila a municipiului Iasi cu restul tarii si cu Europa va atrage investitii pentru intreaga regiune, va contribui la crearea mai multor locuri de munca si va oferi oportunitati suplimentare de mobilitate pentru cetateni. Impreuna cu administratia locala, am integrat acest proiect in planul nostru mai amplu de dezvoltare a infrastructurii din regiune", a mai spus Nicolae Ciuca.

Potrivit premierului, "de la drumurile de acces catre aeroport, la conexiunea cu viitoarea bretea a Autostrazii A8 si la realizarea Autostrazilor A7 si A8, toate aceste investitii se regasesc intre prioritatile Guvernului pentru a oferi municipiului Iasi si Moldovei infrastructura de transport de care au nevoie pentru a valorifica oportunitatile de dezvoltare".

Foto: Gov.ro

Comments