VIDEO cu viata rusilor de rand dupa doi ani de razboi si sanctiuni economice. Paine si circ, ingredi...

Vloggerul roman este cunoscut pentru excursiile sale in Ucraina si in Rusia, unde incearca sa vada cum sunt afectati oamenii de rand din cele doua tari aflate in razboi. Dupa ce a strabatut Ucraina, el a mers si in Rusia, unde a intrat in mai multe magazine si a vorbit despre preturile alimentelor.

,,50 de centi o paine, undeva la 88 de ruble kg, ft multe produse de patiserie, doua cornulete 50 de centi. Bagheta 32 de centi, cornuri, cornulete, 25 de ruble bucata, arata bine. Mezeluri, salamuri, arata a parizer, costa 43 de centi, cremvustii 200 de ruble, 470 de grame", spune turistul roman, citind preturile de la raft.

Orasul care a fost votat cea mai buna destinatie turistica a Europei in 2024. Romania nu se afla nici macar in Top 20

Imaginile au fost filmate intr-un hipermarket din Moscova. Ce a constatat romanul este ca la Moscova si Sankt Petesburg, unde presedintele Vladimir Putin nu este deloc popular si este votat de mai putin de jumatate din oameni, se traieste cel mai bine. Cele doua metropole sunt singurele orase mari din Rusia unde nivelul de trai se apropie sau este chiar la fel de ridicat ca in unele orase din Vestul Europei. Asta in timp ce, in restul tarii, exista discrepante foarte mari.

,,O chirie intr-o zona ca aceasta este undeva 250-350 de euro, conteaza tipul apartamentului. Chiar daca ne aflam la periferie, nu sunt peste tot acele blocuri comuniste. Salariul minim in Rusia este de 16 mii de ruble, asta pentru ca in 2023 a crescut undeva la 160 de euro. Pensia minima oficiala este de 17 mii de ruble, in mod neoficial sunt persoane cu pensie de 13 mii de ruble. Daca luam in considerare cursul valutar, sunt pensii de 130 de euro in Rusia", mai explica romanul.

Zeci de oameni au ramas pe drumuri dupa ce si-au cumparat apartamente. Pagubitii furiosi au organizat un protest

Concluzia vloggerului a fost una simpla. La un salariu mediu asemanator celui din Romania, preturile in Rusia, in special Moscova, sunt, de regula mai mici. Pe de alta parte, in centrul capitalei ruse si in cartierele de lux populate cu oameni cu salarii de mii de euro, preturile sunt mai mari, asemanatoare celor din magazinele noastre, a mai precizat vloggerul.

Anunt dur: Masinile second hand se vor scumpi anul acesta. Romanii nu isi vor mai putea permite nici macar masini la mana a doua

Comments