VIDEO Lungul sir de FUGARI celebri: afaceristi, politicieni si ofiteri, cu tunuri de milioane de euro la activ. LISTA VIP-urilor ,,scapate" printre degete de au

VIDEO Lungul sir de FUGARI celebri

VIDEO Lungul sir de FUGARI celebri: afaceristi, politicieni si ofiteri, cu tunuri de milioane de eur...

Nici dupa trei ani de la condamnare, Puiu Popoviciu n-a fost adus in tara. Gasit vinovat in dosarul "Afacerea Baneasa", el a primit sapte ani de inchisoare, dar a plecat in Marea Britanie inainte de sentinta. Ana Birchall spune ca e doar o chestiune de timp pana cand Popoviciu va fi adus.

,,Popoviciu, din punctul meu de vedere, este doar o problema de timp pana va fi adus acasa. Pe mandatul meu am castigat impotriva lui, pentru ca a facut contestare. Deci cred ca se judeca undeva in toamna", a declarat, joi, fostul ministru de Justitie Ana Birchall, invitata in emisiunea ,,Culisele statului paralel".

Fostul actionar de la Dinamo, Dragos Savulescu, si el condamnat si dat in urmarire, s-ar afla in Sardinia. In luna ianuarie 2020, Savulescu s-a predat in Napoli, insa a fost eliberat dupa numai o saptamana, fara sa fie extradat in Romania.

,,Procurorul de caz trebuie sa spuna: Domne`, eu solicit interdictia de a parasi tara sau controlul judiciar cu interdictia de a parasi tara. Si nu mai zburda asa", a mai declarat Birchall, care a condus Ministerul Justitiei, dupa Tudorel Toader, anul trecut, in ultimele sapte luni ale Cabinetului PSD Dancila.

Nici pe Alina Bica autoritatile nu au reusit sa o aduca in tara. Asta desi s-au laudat, acum cateva luni, ca au prins-o in Italia. Dar judecatorii italieni au decis ca fosta sefa DIICOT sa stea in arest la domiciliu pana se va decide daca va fi extradata.

,,Este ironia sortii! Alina Bica este exact persoana care a contribuit fundamental la Codul Penal si Codul de procedura penala pe care-l avem azi in vigoare. Multe prevederi de acolo sunt declarate neconsitutionale. Unii se foloseau de deciziile CCR si-si atacau decizia in baza careia se solicita aducerea in tara", a mai precizat Birchall, joi, in emisiunea ,,Culisele statului paralel".

Incercarea de a obtine aducerea in tara a fostului parlamentar Sebastian Ghita a esuat si ea.

,,Eu sunt convinsa ca s-au ajutat singuri sau prin anumite retele. Probabil ca s-a format si o retea a fugarilor de lux", considera fostul ministru de Justitie Ana Birchall.

Autoritatile din Serbia s-au opus, iar fostul parlamentar a ramas in tara vecina. Intre timp a fost anulat si mandatul emis pe numele lui.

Si fostul ofiter SRI Daniel Dragomir a scapat printre degetele autoritatilor. Condamnat la 3 ani si 10 luni de inchisoare, el nu a fost gasit pentru a fi dus in penitenciar.

,,In primul rand, legat de acest domn Dragomir... Si-a pregatit minutios fuga. Sub mandatul meu de ministru al Justitiei, am obtinut un document extrem de important, care probabil a cantarit in dovedirea vinovatiei domniei sale - era un acord de vinovatie", a mai spus Birchall.

Fostul ministru al Justitiei Ana Birchall spune ca legea nu este reglementata nici in confiscarea averilor celor care parasesc tara dupa tunuri banesti.

,,In Camera Deputatilor, din decembrie 2017 este un proiect de lege privind confiscarea extinsa si transpunerea unei directive. Si sta acolo, in sertarele Comisiei juridice, la naftalina, acest proiect de lege, care ar putea ajuta la recuperarea prejudiciilor, dar si posibilitatea ca tu, stat, sa urmaresti bunul respectiv, sa-l recuperezi si din mainile tertelor persoane. Din punctul meu de vedere, fiecare institutie trebuie sa-si faca curatenie in propria ograda", a conchis Ana Birchall, joi, in emisiunea ,,Culisele statului paralel", de la Realitatea PLUS.

Comments