VIITORUL E AICI -Vezi ce eveniment urias va fi securizat de roboti

VIITORUL E AICI -Vezi ce eveniment urias va fi securizat de roboti

VIITORUL E AICI  Jocurile Olimpice din 2018 vor fi asigurate din punct de vedere al securității de către roboți.

Coreea de Sud va utiliza roboți pentru întărirea securității arenelor și instalațiilor sportive care vor găzdui întrecerile din cadrul Jocurilor Olimpice de iarnă de la Pyeongchang, din anul 2018, a anunțat luni guvernul din această țară asiatică, citat de agenția Yonhap.

Ministerul Comerțului, Industriei și Energiei de la Seul a desemnat un grup de experți pentru a elabora un plan privind utilizarea roboților cu funcții diferite în materie de securitate și luptă antiteroristă.

VIITORUL E AICI  Opțiunile variază de la roboți antitero până la mici roboți pentru supraveghere, după cum a explicat conducătorul proiectului, profesorul Oh Joon-Ho, de la Institutul pentru științe și tehnologie din Coreea de Sud.

Aceste măsuri vor fi aplicate cu ocazia Jocurilor Olimpice de iarnă care vor avea loc în luna februarie 2018 la Pyeongchang, în nordul țării, și își propun, totodată, “să pună cât mai bine în evidență tehnologia robotică din Coreea de Sud”, după cum a declarat profesorul Oh pentru Yonhap. Inițiatorii proiectului iau, de asemenea, în considerare posibilitatea utilizării de roboți umanoizi pentru a oferi informații pe stadioane și la centrele de presă, conform ministerului sud-coreean.

Sursă info.

Sursă foto.

Comments