CONTRABANDA - Retea de contrabandisti, destructata de politistii maramureseni

CONTRABANDA - Retea de contrabandisti, destructata de politistii maramureseni

CONTRABANDĂ  Polițiștii maramureșeni au descoperit si destructat o rețea de contrabandiști specializați în tigări ucrainiene. Două persoane din Maramureș au fost reținute.

CONTRABANDĂ  În cadrul activităţilor de documentare, investigare şi cercetare efectuate în cadrul unui dosar penal, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Maramureş – Biroul de Combatere a Contrabandei au reuşit documentarea şi destructurarea unei reţele specializată în contrabandă cu ţigarete de provenienţă ucraineană.

Astfel, a fost documentată activitatea infracţională a unei grupări formată din persoane din judeţele Maramureş, Sibiu şi  Alba, specializată în contrabanda cu ţigări.

Din cercetări a reieşit că principalul furnizor de ţigarete de contrabandă către persoanele domiciliate pe raza judeţului Maramureş cât şi la unele persoane din judeţele Alba şi Sibiu este un cetăţean din Republica Ucraina.

În contextul activităţilor de documentare, investigare şi cercetare efectuate, în perioada aprilie – iulie a.c., de către poliţiştii maramureşeni pe raza judeţelor Maramureş, Alba, Sibiu şi Sălaj au fost găsite şi indisponibilizate în vederea confiscării speciale 16 361 pachete cu ţigări, în valoare de aproape 180 000 de lei, şi două autoturisme.

De asemenea, poliţiştii au reţinut patru persoane, două din Maramureş, una din Alba şi cetăţeanul ucrainean. Una dintre ele este cercetată în stare de arest preventiv iar faţă de celelalte s-a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

ActualMM

Comments