Vinovatii scapa cu AMENZI, dupa tragedia de la Odorheiu Secuiesc. Doi elevi au murit striviti sub pe...

Chiar daca in autorizatia de constructie scrie ca sapaturile nu se pot face la mai putin de 2 metri si 20 de centimetri fata de zidul internatului, patronul firmei de constructii a decis sa se sape santul langa perete. Nu s-a respectat distanta din avizul de constructie, primaria nu a verificat lucrarile, iar conducerea scolii nu a mutat elevii.

Tragedia de la Odorheiu Secuiesc putea fi si mai terifianta: Toti cei 100 de elevi, la un pas sa fie surprinsi in internat - Detalii socante

Concluziile Inspectoratului de Stat in Constructii Harghita arata ca vina este impartita intre primar, secretarul general al unitatii administrativ teritoriale si arhitectul sef. Cu totii au jucat un rol important in autorizarea lucrarilor si au fost sanctionati contraventional, cu o amenda de 10.000 de lei.Imediat dupa tragedie, edilul municipiului Odorheiu Secuiesc nici macar nu isi recunostea partea de vina, declarand presei ca ceea ce s-a intamplat ,,nu era treaba primarului".

Dupa tragedie, si seful statului a cerut ancheta urgenta si pedepsirea celor vinovati. Si ministrul Educatiei , Ligia Deca, a anuntat ca a convocat de urgenta conducerea Ministerului Educatiei pentru stabilirea modalitatii in care institutia poate interveni in acordarea de sprijin.

Cireste si Scenariu socant in tragedia de la Odorheiu Secuiesc. La baza cladirii s-au facut sapaturi, desi in interior erau cazati elevi

Comments