Virgil Popescu, ANUNT despre redeschiderea

Virgil Popescu, ANUNT despre redeschiderea restaurantelor si sanctiunile aplicate HoReCa daca nu res...

,,Este greu sa functioneze un hotel doar cu o terasa, fara sa aiba si restaurantul deschis sau sa nu te poti duce intr-un restaurant oriunde, in oricare oras din tara si sa poti sa intri inauntru daca doresti acest lucru. Noi am avut vineri o intalnire cu premierul si cu ministrul de Interne, ministrul Sanatatii, cu cei din industria de profil si, impreuna lucram, am lucrat, suntem aproape de finalizare, avem un draft facut de masuri pe care il vom prezenta premierului si, probabil, vom lua aceste masuri de relaxare, urmarind foarte indeaproape ce s-a intamplat in acest weekend, ce se intampla in zilele urmatoare. Nu s-a luat inca o decizie pentru cand anume se va deschide posibilitatea oamenilor de a merge la restaurant in interior. Cand vorbim de restaurant ma refer la absolut tot: si restaurantele din hoteluri si restaurantele de sine statatoare si cele din zonele balneare, deci absolut de peste tot. Asteptam evaluarea Institutului National de Sanatate Publica (INSP) si, in functie de acest lucru, vom lua urmatoarele masuri", a explicat Virgil Popescu, luni seara, la un post TV, potrivit Agerpres.

In ceea ce priveste abaterea de la respectarea regulilor in domeniul HoReCa, ministrul Economiei a precizat ca responsabilitatea revine in principal proprietarilor.

,,Faptul ca regulile nu se respecta de catre populatie, nu pot sa spun ca este vina neaparat a populatiei. Eu cred ca daca esti un proprietar de o terasa sau un proprietar de zona de piscina, de plaja, responsabil, te asiguri ca pe proprietatea ta, acolo, regulile sa fie respectate si este obligatia ta sa faci acest lucru si cred ca poate a fost inteles faptul ca nu au fost controale, nu s-au luat masuri foarte dure de la inceput, a fost prost inteles. Legea s-a schimbat: poti sa iei o data, sa iei de doua ori amenzi, a treia oara s-ar putea sa iti inchida localul, s-ar putea sa iti ridice autorizatia si sa nu mai produci venituri si sa nu mai poti sa tii deschisa acea terasa. Eu i-as ruga pe toti sa se implice si sa respecte ceea ce autoritatile spun: toate regulile pe care le-am hotarat impreuna cu comunitatea de afaceri. (...) Eu sunt convins ca lucrurile se vor regla prin implicarea proprietarilor de terase si, evident, printr-o monitorizare si o mediatizare a controalelor eu cred ca se va ajunge sa nu se mai repete lucruri de genul acesta", a mentionat ministrul Economiei, Virgil Popescu.

Comments