Zeci de cazuri de infectie cu virusul West Nile inregistrate in aceasta vara / Au fost raportate si...

Un numar de 47 de cazuri de infectie cu virusul West Nile au fost raportate, in Romania, pana la data de 5 septembrie, potrivit unui raport publicat de Institutul National de Sanatate Publica (INSP). Dintre persoanele infectate, patru au murit.

Conform celui mai recent raport realizat de Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) din cadrul INSP, citat de News.ro, de la inceputul perioadei de supraveghere a infectiei cu virusul West Nile (3 iunie) si pana in 5 septembrie s-au inregistrat 47 de cazuri.

Dintre acestea, 40 de cazuri au fost confirmate si 7 sunt cazuri probabile de infectie cu virusul West Nile.

Date despre cazurile West Nile inregistrate in tara noastra

Cazurile s-au inregistrat la urmatoarele grupe de varsta: 20-29 de ani (un caz), 40-49 de ani (8), 50-59 de ani (6), 60-69 de ani (11), 70-79 de ani (14) si 80 de ani si peste (7).

Pacientii sunt 28 de barbati si 19 femei.

In functie de unitatea teritoriala de expunere, cazurile au fost semnalate in municipiul Bucuresti (8), judetul Arges (1), judetul Bacau (1), judetul Bihor (1), judetul Bistrita-Nasaud (2), judetul Botosani (2), judetul Braila (5), judetul Buzau (1), judetul Cluj (3), judetul Constanta (1), judetul Dambovita (1), judetul Giurgiu (2), judetul Ilfov (2), judetul Iasi (2), judetul Mures (3), judetul Prahova (1), judetul Sibiu (1), judetul Satu Mare (2), judetul Suceava (6), judetul Teleorman (2).

Un caz de infectie cu virus West Nile a avut expunerea in Italia (Milano) si a fost raportat de DSP Dambovita (debut in S 27). Un caz de infectie cu virus West Nile a avut dubla expunere: atat in judetul Botosani, cat si in judetul Constanta (debut in S 32) si a fost atribuit judetului Botosani.

Totodata, au fost inregistrate 4 decese, trei in judetul Suceava si unul in municipiul Bucuresti.

Infectia cu virusul West Nile – recomandari catre populatie

Specialistii reiau recomandarile ca populatia sa evite expunerea la tantari, purtand imbracaminte cu maneci lungi si pantaloni lungi, sa utilizeze substante chimice repelente pentru tantari, sa impiedice patrunderea tantarilor in casa (prin plase de protectie la ferestre), sa asigure desecarea baltilor de apa din jurul gospodariei, sa indeparteze recipientele de apa statuta si gunoiul menajer din gospodarie.

Comments