1 Decembrie 2023. Cum va fi vremea de Ziua Nationala a Romaniei

1 Decembrie 2023. Cum va fi vremea de Ziua Nationala a Romaniei

1 Decembrie 2023. Cum va fi vremea de Ziua Nationala a Romaniei

Elena Mateescu, directorul general al Administratiei Nationale de Meteorologie, a explicat miercuri cum va fi vremea in zilele urmatoare.

,,Maine, ultima zi din toamna 2023, din punct de vedere termic, ramanem pe un fond de vreme normala, deoarece maximele la scara intregii tari se vor situa intre 0 pana la 8 grade.

Insa prima zi din iarna 2023-2024 va fi caracterizata de o vreme foarte calduroasa, luand in considerare maximele zilei, de 8...18 grade. Inclusiv in Capitala ne asteptam la o maxima in jurul a 15 grade. Insa vor mai fi posibile, in special in regiunile intracarpatice, in partea de nordm est si la munte, precipitatii sub forma de ploaie, la munte in special precipitatii mixte.

Din 3 decembrie vremea va intra din nou intr-un proces de racire pentru ca vorbim deja de maxime de la 8...18 grade in prima zi a lunii decembrie la cel mult 0...8 grade din 3 decembrie si minime preponderent negative cu cele mai coborate valori de -11 grade in zonele depresionare, pana la cel mult 3...4 grade in zona litoralului. Inclusiv in capitala ne asteptam la minime de -1 grad pana la cel mult 1 grad. Din 3 decembrie vom avea din nou conditii de iarna luand in considerare masa de aer rece care va aborda zona tarii noastre de la sfarsitul acestei saptamani", a explicat Elena Mateescu.

Temperaturi maxime prognozate de ANM pentru Vineri 1 Decembrie:20 de grade Resita18 grade Timisoara18 grade Arad18 grade Bacau18 grade Sibiu17 grade Brasov17 grade Alba Iulia16 grade Calarasi16 grade Giurgiu

Comments