Statiunea cu cel mai curat aer din Romania, in urma masuratorilor oficiale. Media de viata a localni...

Romania este o tara plina de locuri magnifice, care iti pot oferi, pe langa un spectacol vizual de poveste, si adevarate cure de sanatate. Un astfel de loc este statiunea Fundata, unde poti respira cel mai curat aer din tara.

Fundata este satul de resedinta al comunei cu acelasi nume din judetul Brasov, Transilvania, Romania. Incepand cu data de 16 iulie 1973 satul Fundata (Brasov), alaturi de alte 13 localitati, se declara, experimental, sat de interes turistic denumit ,,sat turistic".

Situata la altitudinea de 1360 m, Fundata este localitatea situata la cea mai inalta altitudine din tara. Aflata la mijlocul distantei intre Bran si Rucar, pe culoar, aceasta este strajuita de muntii Bucegi si muntii Piatra Craiului.

In apropierea localitatii Fundata se pot vizita numeroase obiective naturale: Parcul National Piatra Craiului - Trasee in Piatra Craiului, Prapastiile Zarnestilor, Cheile Moieciului, Cheile Gradistei, Rezervatiile naturale La Chisatoare, Pestera si Cheile Dambovicioara, Pestera cu lilieci din satul Pestera, Satul Sirnea, Barajul Pecineagu, Lacul Vidraru.

Promovari-surpriza in institutiile de forta din Romania: Reprezentanti ai MApN, MAI, SIE, SPP, STS si MJ, inaintati in grad

Fundata, cu privelistea sa de vis asupra muntilor Bucegi, Leaota si Piatra Craiului, te cucereste nu doar cu panorama uluitoare, dar si cu un secret bine pastrat - cel mai curat aer din intreaga Romanie. Aceasta afirmatie nu se bazeaza doar pe vorbele localnicilor, ci pe date oficiale obtinute in urma masuratorilor oficiale. Atunci cand pasesti in aceasta destinatie binecuvantata de natura, esti intampinat de un aer pur si revigorant care te inspira sa revii de fiecare data cand ai ocazia.

Aerul proaspat de munte regasit in aceasta zona confera localitatii un alt atribut demn de remarcat - o speranta de viata mai mare pentru locuitorii sai. Statisticile arata ca media de varsta a locuitorilor comunei este de aproximativ 80 de ani, depasind astfel alte localitati din restul tarii. Aceasta caracteristica atrage atentia asupra faptului ca Fundata ofera un mediu sanatos si o calitate a vietii superioara, reprezentand astfel un loc ideal pentru cei care doresc sa se bucure de o viata lunga si prospera.

Britanicii refuza romani pe banda rulanta. Suntem tara UE cu cel mai mare numar de cetateni respinsi la intrarea in Marea Britanie, dupa Brexit

In 2023, Fundata a fost votata destinatia turistica numarul unu in Romania. Aceasta recunoastere nu este o surpriza, intrucat pe langa motivele deja mentionate, aceasta localitate se diferentiaza si prin gastronomia sa extraordinara. Bucataria locala abunda in produse precum laptele si derivatele sale, carnea de vita si oaie, toate avand un gust autentic al produselor de la munte.

De asemenea, arhitectura locala merita sa fie apreciata, deoarece in ciuda aparitiei multor spatii de cazare moderne in ultimii ani, se pastreaza si casele vechi, traditionale, in care localnicii te intampina cu caldura.

De asemenea, Fundata ofera cate ceva si pentru iubitorii de cultura. Comuna detine cateva obiective cultural-istorice pe care turistii le viziteaza adesea. Printre acestea se numara Monumentul Eroilor, Monumentul Istoric Biserica Ortodoxa Veche din Fundata si Muzeul etnografic ,,Nicolae Fruntes".

Este oficial: Noile reguli pentru vanzarea alimentelor din insecte in magazine au fost adoptate. Atentie la panourile de avertizare

Comments