Atentionare MAE: In Franta, se mentin controalele la frontiere pana la finalul lunii octombrie. Care...


Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis, miercuri, 24 aprilie, o atentionare de calatorie pentru Franta, unde autoritatile au decis sa mentina controalele la frontierele interne UE, pana la finalul lunii octombrie, transmite News.ro.. Decizia vine in contextul Jocurilor Olimpice (26 iulie - 11 august) si Paralimpice (28 august - 8 septembrie) de la Paris si al celui de securitate.


Potrivit MAE, autoritatile franceze au decis mentinerea controalelor la frontierele interne UE ale Republicii Franceze - terestre, maritime si aeriene - pana la data de 31 octombrie 2024. Verificarile sunt aplicabile tuturor persoanelor care doresc sa calatoreasca in Franta, indiferent de cetatenie.


,,Decizia autoritatilor franceze a fost luata in contextul securitar deosebit din acest stat, impus de apropierea Jocurilor Olimpice si Paralimpice de la Paris si de ridicarea de catre autoritatile franceze a planului <> la nivelul cel mai inalt, de <>, pe intreg teritoriul tarii din luna martie 2024", explica MAE.


Greva a controlorilor de trafic, pe 25 aprilie


De asemenea, MAE informeaza cetatenii romani care se afla, tranziteaza sau intentioneaza sa calatoreasca in Franta ca ,,sindicatul principal al controlorilor de trafic aerian din Republica Franceza, SNCTA, sustinut de sindicatul controlorilor aerieni (USAC-CGT), a lansat un apel la greva pentru data de 25 aprilie 2024".


In acest context, miscarea de protest ar putea afecta semnificativ traficul aerian, fiind estimata o reducere cu aproximativ 60-70% a zborurilor programate joi, 25 aprilie 2024, pe principalele aeroporturi din statul francez.


Cetatenii romani interesati sunt sfatuiti sa se informeze cu privire la programul de zbor si/ sau la eventuale intarzieri/ anulari, prin contactarea companiilor aeriene, precum si sa consulte paginile web ale aeroporturilor de pe teritoriul Republicii Franceze.


Cetatenii romani care se confrunta cu o situatie dificila, speciala, cu un caracter de urgenta, au la dispozitie urmatoarele numere


Cetatenii romani care se confrunta cu o situatie dificila, speciala, cu un caracter de urgenta, au la dispozitie urmatoarele numere de telefoane de urgenta, in functie de circumscriptia consulara de resedinta:


Consulatul General al Romaniei la Paris: +33680713729;
Consulatul General al Romaniei la Marsilia: +33610027164,
Consulatul General al Romaniei la Lyon: +33643627736;
Consulatul General al Romaniei la Strasbourg: +33627050022.

MAE recomanda consultarea mai multor pagini de internet care conttin informatii actualizate: https://paris.mae.ro, https://cgparis.mae.ro/, https://lyon.mae.ro, https://marsilia.mae.ro, https://strasbourg.mae.ro, www.mae.ro.


Foto cu caracter ilustrativ: AP


Comments