Bucurestenii vor avea o IARNA grea in 2021, umiliti, in propriile case - Conducte vechi, FRIG si facturi... uriase

Bucurestenii vor avea o IARNA grea in 2021,

Bucurestenii vor avea o IARNA grea in 2021, umiliti, in propriile case - Conducte vechi, FRIG si fac...

O doamna in varsta, care locuieste la bloc, a povestit ca ,,toata iarna nu am avut caldura. Au fost avarii dese. Si apa calda. Si cred ca si in iarna asta tot la fel va fi", pentru Realitatea PLUS.

Este teama bucurestenilor care se gandesc cu groaza la iarna care bate la usa. Cum sezonul trecut, caldura nu a prea fost, oamenii au improvizat.

,,Am bagat caloriferul in priza asta iarna. Si iarna asta nu stiu daca imi mai permit sa bag pentru ca va veni curentul foarte mult. Si nu stiu ce o sa facem... O sa punem o haina in plus, la fel ca pe timpul lui Ceausescu", mai spune femeia, cu amaraciune.

Mai toata Capitala este afectata de lipsa caldurii in sezonul rece, transmite Realitatea PLUS.

In aceasta zona incep problemle cele mai mari. Aici, caloriferele sunt bocna iarna, spun oamenii. Nord-estul orasului Bucuresti este cel mai afectat.

Pana acum, din cei 1.000 de km de retea care ar fi trebuit inlocuiti au fost schimbati numai 30. Lucrarile bat pasul pe loc.

Iata si un exemplu: desi a fost semnat contractul pentru inlocuirea a 200 de kilometri de conducta din fonduri europene, Primaria Capitalei inca nu a organizat licitatiile.

Directorul Termoenergetica, Claudiu Cretu, spune ca nu vede ,,o problema in a se continua cu subventia. Din punctul meu de vedere, se va plati subventia in continuare".

,,In aceasta iarna, subventia este bugetata si va fi acoperita. Acestea sunt informatiile oficiale pe care le am in acest moment", a mai declarat directorul Termoenergetica pentru Realitatea PLUS.

Subventia acordata, in Capitala, era de 64% din valoarea facturii.

Pentru o garsoniera, unde factura ajungea la aproximativ 300 de lei, in 2021 - in lipsa subventiei - aceasta ar putea fi de 833 de lei. Aproape triplu vor plati cei care stau intr-un apartament cu doua camere. O factura care ajungea la 500 de lei, la iarna ar putea fi de 1388 de lei. La trei camere, daca anul trecut incalzirea costa 800 de lei se estimeaza ca va depasi 2.200 de lei.

CAT VOR PLATI BUCURESTENII FARA SUBVENTIA LA GIGACALORIE

Garsoniera: factura de 300 lei se va majora la 833 leiApartament 2 camere: factura de 500 lei se va majora la 1.388 leiApartament 3 camere: factura de 800 lei se va majora la 2.222 lei

(sursa: Realitatea PLUS)

Comments