Ce este chimioterapia preventiva, tratamentul urmat de Kate Middleton

Ce este chimioterapia preventiva, tratamentul urmat de Kate Middleton

Ce este chimioterapia preventiva, tratamentul urmat de Kate Middleton

Potrivit specialistilor din domeniu, chimioterapia preventiva, cunoscuta si sub numele de chimioterapie adjuvanta, este administrata dupa operatie sau, uneori, dupa radioterapie, ca in cazul Printesei de Wales.

Scopul este de a reduce riscul de reaparitie a cancerului. Acest tratament este administrat in cicluri repetate la fiecare doua pana la sase saptamani. Termenul de "chimioterapie preventiva" nu este recunoscut oficial de catre Serviciul National de Sanatate din Marea Britanie (NHS).

Cu toate acestea, chimioterapia poate fi utilizata pentru a combate celulele canceroase detectate. Pana in prezent, nu au fost furnizate alte detalii despre tipul de cancer cu care se confrunta Kate Middleton sau despre tratamentul specific pe care il primeste.

Conform informatiilor NHS, chimioterapia este un tratament folosit pentru a lupta impotriva cancerului prin utilizarea de medicamente concepute pentru a distruge celulele canceroase.

Desi exista diferite tipuri de medicamente de chimioterapie, toate au un scop comun: oprirea proliferarii celulelor canceroase, impiedicand astfel cresterea si raspandirea lor in organism.

Cum se administreaza?

Chimioterapia poate fi administrata in mai multe moduri. Cele mai comune metode includ chimioterapia intravenoasa, care se administreaza printr-o vena, si chimioterapia orala.

Mai rar, chimioterapia poate fi administrata prin injectii subcutanate (sub piele), injectii intramusculare (intr-un muschi), injectii in coloana vertebrala sau prin utilizarea unei creme topice pe piele.

Cat de mult conteaza varsta pacientului

Potrivit profesorului Bob Philips, oncolog pediatru la Universitatea din York, varsta pacientului conteaza foarte mult. Cei tineri au mai multe sanse sa reziste la dozele optime de medicamente de chimioterapie administrate la intervale ideale.

"Vedem din ce in ce mai multe persoane de 40 de ani cu cancer", a spus profesorul Andrew Beggs, chirurg colorectal la Universitatea din Birmingham.

"Persoanele tinere tolereaza mai bine doze mai mari de chimioterapie si astfel pot fi administrate tratamente mai puternice care au mai multe sanse sa ucida orice celule ramase", a mai adaugat expertul.

SURSA

Comments