Cine sunt cei 4 barbati care au murit in explozia de la Autostrada Moldova - Cel mai tanar abia facu...

Autoritatile paseaza vina de la una la alta in cazul tragediei de la Calimanesti. Transgaz se apara si spune ca firma de constructii care executa lucrari pe santierul autostrazii A7 nu avea aviz de relocare a conductei de gaz care se intersecteaza cu traseul autostrazii. De altfel, la mijloc ar fi vorba de o eroare umana: muncitorii ar fi lovit din greseala conducta. Angajatii firmei lucrau in 3 schimburi la santierul A7 pentru a termina cat mai repede. Tragedia are loc dupa ce ieri, Sorin Grindeanu, ministrul Transportului tocmai se lauda cu cei 1.000 de kilometri de autostrada, facuti in zeci de ani.

Explozia care a rapus 4 muncitori si a ranit alti 5 a fost provocata de un utilaj manevrat gresit. Dupa deflagratie a izbucnit si un incendiu violent, iar flacarile au fost vazute de toti locuitorii din Calimanesti.

Incendiul a fost lichidat dupa 3 ore. Furnizorul de gaz a anuntat ca opreste alimentarea cu gaz pentru Focsani, Odobesti si Adjud.

Tragedia din miezul noptii a avut loc la nici o zi dupa ce ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, tocmai se lauda cu cei 1.000 de kilometri de autostrada... facuti in zeci de ani.

Lucrarile pe tronsonul A7 au inceput in primavara. Zona era expropriata, iar proiectantul a dat-o in lucru. Inspectorii muncii fac cercetari in urma tragediei. Angajatii sunt impartiti in 3 schimburi, iar pe tura de noapte acestia lucrau cu 5 utilaje. Perimetrul ramane sub supraveghere, iar lucrarile raman suspendate pana la eliminarea oricarui risc, transmit autoritatile.

Cine sunt cei 4 barbati care au murit in explozie

Doi barbati de 61 si 53 de ani ani au fost dusi cu elicopterele SMURD la spitalele din Bucuresti. Din primele informatii, cel care manevra utilajul era un tanar de 29 de ani. Ceilalti 3 morti aveau intre 36 si 47 de ani. Erau din Vrancea, Neamt si Bacau, iar cel mai tanar dintre ei abia facuse nunta si urma sa devina tata.

Comments