CONTRACT – Deputat Calin Bota: Finantare de 10 milioane de lei pentru restaurarea a cate 24 gospodar...

MARAMURES. In calitate de consilier onorific al ministrului Investitiilor si Proiectelor Europene, am participat la semnarea contractele de finantare pentru proiectele privind restaurarea a cate 8 gospodarii traditionale din comunele Petrova, Lapus si Bogdan Voda, din judetul Maramures.

&

Valoarea totala a contractelor semnate astazi de ministrul Marcel Bolos si presedintele Consiliului Judetean Maramures, Ionel Bogdan, este de 10 milioane lei, iar finantarea este asigurata prin Programul National de Redresare si Rezilienta – PNRR – si fonduri proprii ale Judetului Maramures.

&

Aceste proiecte se adauga unui alt proiect important pentru conservarea patrimoniului cultural maramuresean, in valoare de 5,1 milioane de lei, prin care vor fi restaurate 12 gospodarii vechi de peste 80 de ani din satul Breb, care se afla in faza de semnare a contractului pentru proiectare si executie.

&

Ma bucur ca patrimoniul cultural unic si divers al Maramuresului va fi conservat cu ajutorul banilor europeni, deoarece este o sansa ca valorile noastre traditionale sa dainuie in timp, iar generatiile viitoare sa cunoasca si sa se bucure de aceasta mostenire culturala.

&

Ii multumesc domnului ministru Marcel Bolos, doamnei secretar de stat Csilla Hegedus si intregii echipe de la Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene pentru sustinerea proiectelor din judetul Maramures si felicitari presedintelui Consiliului Judetean, Ionel Bogdan, si reprezentantilor administratiilor locale din Lapus, Bogdan Voda, Petrova si Ocna Sugatag pentru implicarea in realizarea acestor proiecte importante pentru judetul nostru!

&

Deputat Calin Bota

Articolul CONTRACT – Deputat Calin Bota: Finantare de 10 milioane de lei pentru restaurarea a cate 24 gospodarii traditionale din Maramures apare prima data in 2mnews.

Comments