Cum sa faci sirop de capsuni

Cum sa faci sirop de capsuni

Cum sa faci sirop de capsuni


Fructe iubite de multi dintre noi, capsunile pot fi consumate ca atare sau folosite pentru o varietate de retete. Astazi iti recomandam o reteta racoritoare de sirop de capsuni. Cum sa faci sirop de capsuni. Cum prepari acasa o bautura racoritoare din capsuni proaspete.


Pentru a te bucura cat mai mult de gustul savuros al fructelor proaspete, iti propunem sa incerci sa faci acasa o reteta de sirop de capsuni. Bautura se pregateste doar din cateva ingrediente si poate fi consumata in zilele calduroase de vara alaturi de cateva frunze de menta proaspata. Iata cum faci sirop de capsuni.


Retete pentru sirop de capsuni


Cum sa faci sirop de capsuni cu zahar


Ingrediente


2 kg capsuni bine coapte;
1 kg zahar;
Zeama de la o lamaie.

Mod de preparare


Spala bine capsunile sub jet de apa rece, indeparteaza-le coditele si pune-le intr-un vas incapator. Adauga zaharul peste, acopera vasul si lasa-l la frigider peste noapte. Amesteca din cand in cand in vas.


A doua zi, scurge bine capsunile, fara sa le presezi, iar siropul trece-l printr-o sita deasa. Fierbe apoi siropul obtinut pentru 10-15 minute, iar spre final adauga zeama de lamaie.


Dupa ce a fiert, pune siropul de capsuni fierbinte in sticle sterilizate si uscate, pune capacele si acopera-le cu o patura. Lasa-le sa se raceasca, apoi depoziteaza siropul de capsuni in camara sau intr-un spatiu racoros pana in momentul deschiderii. Ulterior, pastreaza siropul la frigider.


Siropul de capsuni poate fi consumat si cu apa minerala, gheata si cateva frunze de menta.



Sirop de capsuni cu miere


Ingrediente


1 kg capsuni;
1 kg miere;
O lamaie;
Un baton de vanilie.

Mod de preparare


Capsunile se spala sub jet de apa rece, se curata de codite si se pun intr-un borcan de sticla incapator. Se taie lamaia in felii si se adauga peste capsuni. Se pune si vanilia deasupra si se toarna mierea.


Borcanul se inchide cu un capac si se lasa la temperature camerei. Se agita zilnic continutul borcanului, iar siropul de capsuni este gata in momentul in care mierea s-a topit complet. Acesta se consuma impreuna cu apa minerala sau apa plata si gheata.


Sirop de capsuni cu menta


Ingrediente


Un kg capsuni proaspete;
Un kg zahar;
O lamaie;
Frunze de menta proaspata.

Mod de preparare


Capsunile se spala bine cu apa rece, se curata de codite si se pun intr-un vas incapator. Se pune peste zaharul si se lasa pentru 3-4 ore deoparte. In tot acest timp, se va forma un sirop. Ulterior, vasul se pune pe foc, se fierbe pentru 10 minute, la foc mediu, apoi se adauga zeama de lamaie, frunzele de menta si se amesteca totul.


Siropul se pune in sticle curate si se pastreaza la frigider. Se poate consuma oricand cu felii de lamaie si cuburi de gheata.



Cum sa faci sirop de capsuni la rece


Ingrediente


1 kg de capsuni bine coapte;
2 kg zahar;
700 ml apa rece;
Zeama de la o lamaie.

Mod de preparare


Se spala capsunile, se curata de codite si se pun intr-un blender. Se mixeaza pana cand se obtine o pasta. Pasta de capsuni se pune intr-un bol incapator, se adauga apa peste si zeama de la lamaie.


Se acopera vasul cu un tifon curat, apoi se lasa la temperatura camerei pentru 24 de ore. Urmatoarea zi, se strecoara tot continutul printr-o sita, apoi se cantareste continutul si se adauga la fiecare litru de suc de capsuni cate 1 kg de zahar. Se amesteca totul bine pana cand zaharul se dizolva complet, apoi se pune in sticle curate si se pastreaza la frigider.


Nectar de capsuni


Ingrediente


1 kg capsuni proaspete;
350 gr zahar;
300 ml apa;
Zeama de la o lamaie.

Mod de preparare


Spala bine capsunile si lasa-le la scurs. Nu le indeparta coditele decat in momentul in care s-au scurs de apa, deoarce capsunile se pot imbiba cu apa pe la cotoare.


Pune apa si zaharul la fiert, amesteca pana cand zaharul se dizolva si se obtine un sirop scazut.


Indeparteaza coditele capsunilor si pune fructele intr-un blender vertical. Mixeaza cateva secunde totul.


Adauga spuma capsunilor peste siropul de pe foc, adauga zeama de lamaie si lasa sa fiarba totul pana cand da in clocot. Indeparteaza spuma care se formeaza deasupra.


Trece apoi printr-o sita deasa nectarul de capsuni, apoi pune-l fierbinte in sticle sterilizate si asaza capacele. Sterilizeaza apoi sticlele cu nectar astfel. Asaza-le intr-un vas mare, lat, in care ai pus un prosop de bucatarie si pune apa fierbinte la baza.


Mai fierbe totul pentru inca 2-3 minute, apoi lasa sticlele cu nectar in vasul cu apa pana cand se racesc. Nectarul poate fi pastrat in camara pana in momentul servirii.


Orice retete de sirop de capsuni poate fi servita cu bucati de capsuni in pahar, cuburi de gheata, felii de lamaie sau lime si frunze proaspete de menta.


Citeste si: Retete de inghetata fara zahar


Sursa foto: 123rf.com


Comments