Directoarea scolii Nicolae Titulescu din Bucuresti, despre acuzatiile de agresiune sexuala: Primul c...


Directoarea scolii ,,Nicolae Titulescu" din Bucuresti a facut primele declaratii in urma acuzatiilor privind agresiunea sexuala a unui elev, in doua cazuri separate, de catre alti minori.


,,Cand a fost sesizata posibila comitere a unui abuz asupra unui elev de catre un alt elev al scolii, in anul 2022, am pus la dispozitia organelor abilitate, din prima clipa, absolut toate informatiile necesare, conform procedurilor legale in vigoare, pentru facilitarea cercetarii cazului. Din perspectiva institutiei noastre si a prerogativelor legale ce ne revin, am desfasurat anchete interne din dorinta sincera de a clarifica toate aspectele", a spus directoarea, luni, 4 martie, conform Digi24.


In 2022, cercetarea penala a dus la clasarea dosarului si anularea suspiciunii de viol in primul caz, a precizat directoarea. ,,In legatura cu cea de-a doua acuzatie privind un nou posibil caz de viol, va aducem la cunostinta ca in prezent exista un nou dosar de cercetare penala in curs de solutionare", a mai spus ea.


Aceasta a adaugat ca, din considerente legale si procedurale, dar si pentru a proteja intimitatea elevilor, ,,am considerat oportun sa existe discretie cu privire la caz, neasumand riscul retraumatizarii psihoemotionale sau a excluziunii pentru elevul respectiv".


Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti verifica modul in care conducerea Scolii Gimnaziale Nicolae Titulescu din Bucuresti a gestionat cazul elevului a carui mama sustine ca a fost agresat sexual de doua ori, prima data in 2022, cand avea 8 ani, autorul fiind alt minor.


Comments