Donatii de 320.000 de euro pentru curierul brazilian care a pus capat atacului cu cutitul de la o sc...


Curierul brazilian Caio Benicio trecea cu scuterul prin zona cand a vazut cum o eleva e prinsa de un barbat care incerca sa o injunghie la o scoala din Dublin. Si-a scos casca si a aruncat-o inspre atacator, iar apoi a ajutat la prinderea acestuia, relateaza Sky News.


Peste 320.000 de euro (278.000 de lire sterline) au fost stransi pentru curierul care a ajutat la oprirea atacului din fata unei scoli primare din capitala Irlandei.


Trei copii si o angajata a cresei, despre care se crede ca ar avea peste 30 de ani, au fost raniti in atacul de joi, care a avut loc la mijlocul zilei, putin dupa ora 13:30.


O fetita de 5 ani si femeia raman in stare grava la spital, a declarat Politia, care nu a dezvaluit alte detalii despre atacator sau despre motivatia acestuia, dar a spus ca incidentul nu pare sa fie legat de terorism.


Noaptea au izbucnit revolte in oras impotriva migrantilor, iar Politia crede ca in spatele lor sunt organizatii de extrema dreapta.


Dar, intr-o probabila respingere a comentariilor online antiimigranti, o pagina de strangere de fonduri online numita ,,Cumparati o bere pentru Caio Benicio" a devenit virala si a strans mai mult de 320.000 de euro (278.000 de lire sterline) pana sambata dimineata.


Au fost facute peste 30.000 de donatii, contribuind la depasirea obiectivului initial de 200.000 EUR (173.000 GBP). Multi dintre cei care au donat l-au laudat pe brazilian pentru curajul sau.


Un alt apel in sprijinul victimelor a strans, de asemenea, peste 160.000 de euro (140.000 de lire sterline).


Vineri dimineata, curierul a povestit ca trecea pe langa scoala atunci cand l-a vazut pe atacator apucand o fata si scotand un cutit. ,,Cand am vazut cutitul, am oprit scuterul si am actionat din instinct", a spus el agentiei de presa PA. Benicio a adaugat ca si-a scos casca si l-a lovit pe barbat in cap ,,cu toata puterea".


Tata a doi doi copii, el a adaugat: ,,Nici macar nu stiam ca sunt mai multi copii care au fost raniti. Am crezut ca este doar o fata, dar dupa aceea am descoperit ca sunt mai multi oameni, mai multi copii. Urez familiilor toate cele bune. Ma rog pentru fetita sa supravietuiasca".


Comments