Dulceata de gogonele. Preparatul special din camara cu conserve

Dulceata de gogonele. Preparatul special din camara cu conserve

Dulceata de gogonele. Preparatul special din camara cu conserve

Ingrediente:1 kg de gogonele;1 kg de zahar;1 lamaie;1 baton de scortisoara (dac[ doresti);500 ml apa;1 pastaie de vanilie sau zahar vanilat;1 lingurita sare de lamaie.Mod de preparare:

Se spala gogonelele si se taie in cubulete.. Daca gogonelele sunt mici, le poti lasa si intregi. Gogonelele mai mari pot fi curatate de coaja inainte de a fi folosite pentru dulceata.

Mod de preparare:

Pune gogonelele intr-un bol cu apa rece si adauga 1 lingurita de sare de lamaie sau sucul de la o jumatate de lamaie pentru a preveni oxidarea lor. Lasa-le in apa timp de 30 de minute, apoi scurge-le bine.

Intr-o oala mare, pune zaharul si apa. Amesteca bine si lasa sa fiarba la foc mediu pana obtii un sirop gros si transparent.

Adauga sucul de lamaie si coaja rasa de lamaie pentru un plus de prospetime.

Dupa ce siropul s-a ingrosat, adauga gogonelele scurse si amesteca usor. Lasa-le sa fiarba la foc mic timp de 40-60 de minute, pana cand gogonelele devin translucide si incep sa se imbibe cu sirop. Ai grija sa amesteci din cand in cand pentru a nu se lipi de fundul cratitei.

Pentru a verifica daca dulceata este gata, pune cateva picaturi de sirop pe o farfurie rece. Daca se ingroasa rapid si nu se mai imprastie, dulceata este gata.

Toarna dulceata fierbinte in borcanele sterilizate si inchide borcanele, apoi intoarce-le cu capacul in jos pentru a se forma vid. Acopera-le cu o patura si lasa-le sa se raceasca.

Dupa ce borcanele s-au racit complet, pastreaza-le intr-un loc racoros si intunecat, ca de altfel toate dulceturile.

Cum sa pastrazi mustul proaspat mai mult timp. Metode naturale de conservare

Comments