Ea este femeia care face greva foamei de 16 ani! De ce nu a mai mancat nimic din anul 2000

Ea este femeia care face greva foamei de 16

Ea este femeia care face greva foamei de 16 ani! De ce nu a mai mancat nimic din anul 2000

O activistă din India a uimit întreaga lume, fiind în greva foamei de nu mai puţin de 16 ani. În curând însă, femeia va renunţa la demersul ei.

Irom Sharmila, cunoscută drept "Doamna de Fier din Manipur" nu a mai mâncat nimic din noiembrie 2000. Femeia în vârstă de 44 de ani a decis atunci să intre în greva foamei pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la o lege care sporea puterile forţelor armate în nord-estul Indiei.

Mai exact, ea solicita abrogarea legii privind acordarea de puteri speciale forţelor armate, adoptată în 1990 (Armed Forces Special Powers Act, AFSPA), care le permite să deschidă focul pe loc şi să aresteze suspecţi fără să aibă un mandat în acest sens.

Cu câteva zile înainte de acest demers, indianca fusese martoră la uciderea a zece persoane de către armată, într-o staţie de autobuz din apropierea casei sale.

Irom a fost arestată după doar trei zile de la intrarea în greva foamei, acuzată fiind că încearcă să se sinucidă, gest pedepsit de lege în India. De atunci, femeia a fost hrănită în mod forţat, prin nas, cu ajutorul unui tub.

Recent însă, indianca a anunţat că va renunţa la protestul ei după 16 ani, întrucât are de gând să se înscrie în cursa electorală din Malom, scrie metro.co.uk.

Articole recomandate

Comments