Farmacistul furnizor de droguri, RETINUT - El "aproviziona" dealerii cu medicamente pentru bolnavii...

Trafic de droguri de mare risc, intr-unul dintre cele mai mari lanturi de farmacii din Romania.

Potrivit Realitatea PLUS, un barbat a fost saltat de pe strada, in aceasta dimineata, de DIICOT chiar in momentul in care acesta se ducea sa se intalneasca cu dealerul. Pastilele erau luate direct de la sediul firmei care detine lantul de farmacii.

Conform unui comunicat al DIICOT, in cadrul actiunii cu numele de cod "Himera", s-a retinut faptul ca in perioada 2022 - 2023 angajatul unui operator economic de profil a comercializat in mod repetat droguri de mare risc, respectiv peste 10.000 de comprimate ce contin ca substanta activa Fentanil, aproximativ 700 de comprimate de Oxicodona, 1.200 de fiole de morfina, 380 de plasturi ce contin ca substanta activa Fentanil si comprimate de codeina.

Fentanilul si Oxicodona reprezinta cele mai periculoase droguri de mare risc existente in prezent pe piata, avand in mod frecvent efect letal, arata comunicatul citat.

Fentanilul este un opioid sintetic extrem de puternic, destinat bolnavilor de cancer in stadii terminale si gestionarii durerilor in cazul interventiilor chirurgicale, fiind eliberat doar in baza prescriptiei medicale. S-a stabilit pe baza studiilor medicale de specialitate ca Fentanil este de 100 de ori mai puternic decat morfina si de 30 pana la 50 de ori mai puternic decat heroina.

Potrivit datelor publicate pe site-ul agentiei americane Drug Enforcement Administration (DEA), "este atat de puternic si de mortal incat chiar si un microgram poate ucide un om".

Comments