Gabriel Zetea: 169 de olimpici si 135 de profesori au fost recompensati de Consiliul Judetean Maramu...

elevi-premiere-2Dupa premierea sportivilor Maramuresului, care a avut loc vineri, 23 decembrie 2016, de la ora 10.00, cu incepere de la ora 11.00, Sala Maramuresul a Palatului Administrativ din Baia Mare a devenit neincapatoare pentru cei 169 de elevi si 135 de profesori care i-au pregatit peste an, obtinand, astfel, performante notabile la olimpiadele nationale si internationale.

Suma totala acordata ca premii de catre Consiliul Judetean Maramures celor 304 elevi si profesori a fost de 70.000 de lei, recompensele reprezentand o traditie care se repeta de la an la an. Diplomele si sumele bonus au fost oferite de catre presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea si de cei doi vicepresedinti, Ioan Doru Dancus si Lucian Morar. Inspectoratul Scolar Judetean Maramures a fost reprezentat de inspectorul scolar general adjunct, Ciprian Cucuiat.

Seful administratiei judetene, Gabriel Zetea a declarat ca orice societate are datoria de a aduce, in prim-plan, educatia si sanatatea. In anul care tocmai se incheie, Consiliul Judetean Maramures a derulat foarte multe proiecte in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Maramures, dar si cu scoli din judet care au dorit sa implementeze proiecte judetene, nationale sau europene. La final de an, insa, la fel ca si in anii trecuti, Consiliul Judetean ii premiaza pe cei mai buni dintre elevi si pe profesorii care i-au indrumat in tot acest timp.

”Este o bucurie sa va avem azi, alaturi de noi, pe voi, cei care excelati la invatatura. Doresc sa va felicit pe fiecare in parte pentru felul in care va pregatiti, pentru modul in care invatati, dar mai ales ca va ascultati parintii si profesorii. Judetul Maramures creste prin voi si gandul meu, la 27 de ani de la Revolutia din Decembrie 1989, este acela ca, dupa ce veti absolvi facultatile pe care doriti sa le urmati, sa reveniti in Maramures si sa ajutati la recladirea acestui judet minunat, unic in tara prin frumusetea si autenticitatea sa.

Menirea voastra este de a invata in continuare, iar a noastra, ca autoritate judeteana, este aceea de va recompensa. Multumesc Inspectoratului Scolar Judetean Maramures pentru colaborarea ultimului an, pentru colaboarea anilor trecuti, dar, in primul rand, va multumesc voua, dragi elevi si profesori, pentru modul in care reprezentanti Maramuresul la olimpiadele la care participati si pentru rezultatele frumoase pe care le obtineti la fiecare competitie”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea.

In cuvantul sau adresat celor prezenti, inspectorul scolar general adjunct al ISJ Maramures, Ciprian Cucuiat a salutat initiativa Consiliului Judetean Maramures de a premia performanta in educatie si a declarat ca, orice recunoastere a excelentei aduce un plus valoare institutiei judetene.

”A reusi inseamna a munci, iar numarul mare de olimpici pe care Maramuresul i-a avut in acest an, dovedeste faptul ca tinerii nostri muncesc. Elevii olimpici pregatiti de profesorii de la clase sunt cei care au pus numele Maramuresului pe harta, iar la nivel national este deja cunoscut faptul ca, in judetul nostru se munceste. Ca o paralela intre anul scolar 2014 – 2015 si anul scolar 2015 – 2016, numarul olimpicilor a crescut cu 28 de elevi, iar al profesorilor cu 11.

Daca in anul anterior scolar am avut 141 de olimpici si 124 de profesori, in 2015 – 2016 au existat 169 de elevi cu premii la olimpiadele nationale si internationale si 135 de profesori indrumatori”, a declarat Ciprian Cucuiat, inspector scolar general adjunct. Rand pe rand, toti cei prezenti in sala si-au ridicat diploma si plicul cu bani, recompensa a muncii depuse in anul scolar 2015 – 2016, care a fost vizibila prin rezultatele obtinute la olimpiadele scolare.

Biroul de presa al Consiliului Judetean Maramures

elevi-premiere-3

elevi-premiere-1

Comments