LIVE | A inceput dezbaterea motiunii simple impotriva ministrului Sanatatii

LIVE | A inceput dezbaterea motiunii simple impotriva ministrului Sanatatii

LIVE | A inceput dezbaterea motiunii simple impotriva ministrului Sanatatii

Initiatorii ii cer ministrului Sanatatii sa plece din functie, ,,pentru ca Romania sa aiba sansa de a avea spitale noi, nu maghernite insalubre", iar pacientii, medicii si asistentele sa aiba sansa ,,la adevar" in sistemul sanitar.

,,Alexandru Rafila trebuie sa plece, pentru ca nu isi poate justifica averea de peste 3 milioane de euro. Alexandru Rafila trebuie sa plece, pentru ca Romania sa aiba sansa de a avea spitale noi, nu maghernite insalubre. Alexandru Rafila trebuie sa plece, pentru ca pacientii, medicii si asistentele sa aiba sansa la adevar in sistemul sanitar. Alexandru Rafila trebuie sa plece, pentru ca nu ii pasa.

Rafila trebuie sa plece, pentru ca nu vrea, nu poate si, la o adica, il si enerveaza faptul ca trebuie sa munceasca. Alexandru Rafila trebuie sa plece. Si nu la New York, in Cuba sau la Geneva, in plimbari platite de noi toti. Alexandru Rafila trebuie sa plece acasa!", sustin acestia in document.

Potrivit initiatorilor, motiunea este ,,un strigat de revolta" pentru ca, niciodata in istoria sa recenta, sanatatea din Romania nu a mai avut parte de un ministru PSD ,,atat de slab si de nepasator fata de nevoile pacientilor si ale sistemului sanitar".

,,Sigur, PSD a mai pus ministru la Sanatate si un fost brancardier plagiator si o fosta administratoare de spital prinsa in flagrant cu mita. Dar cine isi inchipuia ca se poate mai rau, mai ales cand vezi CV-ul lui Alexandru Rafila? Spre deosebire de alti ministri PSD, Alexandru Rafila a venit ca un comentator specialist in sanatate publica si o sa plece ca un gropar al sistemului sanitar romanesc. Fara indoiala omul sistemului, ministrul Rafila a ocupat de-a lungul timpului diverse functii, onorifice sau nu, in aparatul de stat. Nu se poate spune ca ii lipseste experienta administrativa, fiind si recunoscut in acest sens. Pe hartie, avem un ministru al Sanatatii decorat in doua randuri cu 'Ordinul Sanitar' in grad de Cavaler si ulterior in grad de Ofiter, citam, 'in semn de apreciere pentru intreaga activitate, precum si pentru rezultatele importante obtinute in perfectionarea actului medical'. In realitate, avem un politruc puturos la Sanatate. Un impostor. Un incompetent si un turist de lux in tari exotice", se arata in textul motiunii simple.

Semnatarii motiunii mai spun ca Rafila refuza de mai mult de doi ani sa faca normele de aplicare a Legii Stop Nosocomiale si ,,a facut tandari" Planul de Cancer ,,fara niciun fel de empatie si consideratie pentru pacientii oncologici".

Comments