Ludovic Orban: Salariul minim pe anul 2021 va fi majorat in functie de evolutia economiei

Ludovic Orban Salariul minim pe anul 2021 va

Ludovic Orban: Salariul minim pe anul 2021 va fi majorat in functie de evolutia economiei


Premierul Ludovic Orban a transmis, in cadrul consultarilor pe care le-a avut luni cu reprezentantii Consiliului National Tripartit pentru Dialog Social, ca salariul minim brut pe tara garantat in plata pentru anul 2021 va fi majorat in functie de evolutia economiei, potrivit Agerpres.


,,Suntem adeptii unui mecanism de crestere care sa se bazeze pe realitatile economice, respectiv rata inflatiei, cresterea productivitatii si alti factori economici. Obiectivul nostru este sa nu fie afectate locurile de munca, mai ales in aceasta perioada in care companiile se confrunta cu dificultati din cauza crizei sanitare", a afirmat seful guvernului.


Ludovic Orban a propus constituirea unui grup de lucru format din experti ai patronatelor, sindicatelor si Guvernului, care sa faca o analiza comparativa privind mecanismele aflate la baza evolutiei salariului minim in alte state europene.


,,In urma acestei analize, se va putea stabili in mod obiectiv o forma de crestere predictibila a salariului minim pentru urmatorii patru ani", a aratat prim-ministrul.


Premierul Ludovic Orban a avut astazi consultari cu reprezentantii Consiliului National Tripartit pentru Dialog Social...

Publicata de Guvernul Romaniei pe& Marti, 24 noiembrie 2020

La discutiile in format videoconferinta a participat si ministrul muncii, Violeta Alexandru.


FOTO: Hepta


Comments