Mafia gunoaielor din Prahova, prinsa in flagrant de Politia din Ploiesti - Cum se incearca MUSAMALIZAREA

Mafia gunoaielor din Prahova, prinsa in flagrant de Politia din Ploiesti - Cum se incearca MUSAMALIZAREA

Mafia gunoaielor din Prahova, prinsa in flagrant de Politia din Ploiesti - Cum se incearca MUSAMALIZ...

Mai multe masini de gunoi ce apartin operatorului de salubritate SOLID WASTE OPERATION au fost depistate in timp ce depozitau deseuri extrem de periculoase intr-o statie de betoane din localitatea Targsorul Vechi.

Asta din cauza faptului ca statia de tratare este supraaglomerata.

Caracatita gunoaielor din Prahova are conexiuni la toate nivelurile - Politie, oameni de afaceri controversati si pana la oameni politici. Statia de betoane unde sunt depozitate ilegal deseuri a ajuns in posesia mai multor firme, dupa ce a fost concesionata de la Primaria Targsorul Vechi in anul 2020.

Centrul de colectare a deseurilor a ajuns in posesia firmei SOLID WASTE OPERATION, dupa o licitatie organizata de Autoritatea de Dezvoltare Intracomunitara Deseuri Prahova, in anul 2020.

Aceasta statie este una moderna, care a fost inaugurata in anul 2019, cu un alai impresionant de parlamentari si ministri, in frunte cu premierul de la acea vreme Viorica Dancila.

Investitia de 14 milioane de euro era prezentata ca o adevarata minune in gestionarea deseurilor din Prahova. Cu o capacitate de prelucrare de 150.000 tone/an, statia era inca de atunci prea mica pentru cantitatea de deseuri care urma sa fie adusa aici.

Garda de mediu a facut 18 controale de cand statia de tratare a deseurilor a fost data in folosinta, unde a gasit nereguli grave pentru care a aplicat amenzi de 335 mii de lei. Ultimul control a avut loc luna trecuta, atunci au s-a dat o amenda de 100 de mii de lei. Comisarii au gasit la fata locului cantitati uriase de gunoi, care erau depozitate pe beton si chiar direct pe sol. Astfel, substantele extrem de periculoase ajungeau in aer si in panza freatica. Autoritatile au emis un avertisment operatorului de salubritate si l-au anuntat ca in situatia in care nu rezolva problemele, risca sa aiba autorizatia de mediu suspendata pentru sase luni.

Problemele de la statia de Tratare a deseurilor din Prahova se vad pe strazi. Orasul Ploiesti este ingropat de mai multe saptamani in gunoaie, iar mormanele cu deseuri sunt chiar langa scoli si gradinite. Astfel, Autoritatea de Dezvoltare Intracomunitara deseuri Prahova vrea sa rezilieze contractul cu operatorul de salubritate care se ocupa de curatenia din oras si din alte 34 de localitati. O prima incercare a avut loc la inceputul lunii septembrie, iar demersul a fost blocat din cauza lipsei de cvorum.

Andrei Volosevici, primar Pliesti: ,,Nu a decurs sedinta, nu a fost cvorum, nu s-a discutat. Eu am mandat dat acum doi ani de zile sa votez rezilierea contractului, mi s-a sugerat - niciun fel de problema, maine va fi din nou sedinta de Consiliu - sa-mi iau din nou votul sa reziliez contractul in cazul neplatii redeventei".

Problema rezilierii contractului a fost readusa in discutie la mai bine de doi ani de cand au fost semnalate primele probleme in judet.

La finalul lunii septembrie va avea loc o noua sedinta la ADI Deseuri, unde va fi propusa, din nou, incheierea contractului. Jurnalistii Realitatea Plus nu au putut pana la aceasta ora sa ii contacteze pe reprezentantii firmei de salubritate.

Comments