Marcel Ciolacu: ,,Demisionez din functie daca pierd alegerile"

Marcel Ciolacu: ,,Demisionez din functie daca pierd alegerile"

Marcel Ciolacu: ,,Demisionez din functie daca pierd alegerile"

Cei doi copresedinti ai coalitiei de guvernare au fost intrebati, intr-o conferinta de presa la Parlament, daca demisioneaza de la sefia partidelor pe care le conduc in cazul in care alianta PSD-PNL nu va obtine un scor de 50% la alegerile comasate, europarlamentare si locale.

"Eu o sa demisionez daca pierd alegerile, momentan nu am pierdut niciun rand de alegeri. Va rog frumos, nu-mi deranjati cresterea, chiar am fost singurul politician care a iesit si si-a asumat, apoi au iesit zeci de consultanti, zeci de analisti politici care au zis ca am facut cea mai mare greseala. Imi asum in continuare acelasi lucru, vom castiga alegerile", a afirmat Marcel Ciolacu.

Liderul social-democrat a adaugat ca nici el si nici presedintele PNL, Nicolae Ciuca, nu sunt oameni infumurati, intrebat daca in cazul unui scor electoral de 30% considera ca acesta ar reprezenta o victorie.

"Nu suntem niste laudarosi, lasati sa decida romanii (...). Nu este vorba ca fugim de raspundere, nu suntem acest tip de oameni", a mai declarat Ciolacu.

Presedintele PNL, Nicolae Ciuca, a punctat ca rolul liderilor coalitiei este acela de a mobiliza activul celor doua partide si electoratul.

"Rolul nostru, astazi, cand am luat o decizie, decizie care vizeaza realizarea unei campanii politice si a unei confruntari politice. nu este acela de a discuta despre demisie, este sa facem tot ceea ce ne sta in putinta sa ne mobilizam activul de de partid, sa ne mobilizam electoratul, sa reusim ca scorul pe care-l obtinem, fiecare partid la locale, si, impreuna, pe lista comuna la europarlamentare sa fie cat mai mare cu putinta", a evidentiat Ciuca.

Cei doi lideri ai coalitiei PSD-PNL au fost intrebati si cine va deschide lista la europarlamentare si cum se vor imparti locurile pe lista.

Nicolae Ciuca a precizat ca la acest moment nu s-a discutat niciun nume, iar in privinta locurile pe lista comuna se va tine cont de ponderea fiecarui partid in cadrul coalitiei.

"In acest moment nu am discutat nici nume, nici modul in care vor fi impartite aceste pozitii. Este clar ca trebuie sa se tina cont de ponderea fiecarui partid in interiorul coalitiei. La momentul in care vom fi finalizat aceasta analiza, ne ducem din nou in Biroul national, vom prezenta lista, va fi aprobata si dupa aceea o vom face publica", a afirmat presedintele PNL.

Marcel Ciolacu a reiterat faptul ca si-ar dori ca lista comuna la europarlamentare sa fie deschisa de o doamna, care sa nu fie membru al PSD sau PNL.

"Am spus si in cadrul coalitiei, deci nu este un secret si imi asum in continuare: mi-as dori foarte mult sa gasim o doamna care sa deschida lista de europarlamentare a celor doua partide, o doamna care sa nu fie nici membra PSD, nici membra PNL. As dori, normal, idealul sa fie o doamna care poate gandeste liberal, dar are o meserie social-democrata sau invers, si sunt ferm convins ca in perioada urmatoare vom gasi aceasta doamna si, mai mult ca sigur, asa cum spunea si domnul presedinte, o sa venim in fata dumneavoastra si o sa o prezentam", a aratat Ciolacu.

Comments