Marcel Ciolacu, discutii cu BNS despre salarizarea angajatilor din sistemul de pensii si asistenta s...

Reprezentantii Guvernului si partenerii sociali au agreat o solutie de principiu pentru alinierea salariilor angajatilor din casele judetene de pensii la nivelul celor din cadrul casei nationale de pensii publice, ceea ce inseamna o majorare a veniturilor angajatilor din teritoriu. Detaliile privind transpunerea in legislatie a acestei solutii de ajustare salariala vor fi stabilite prin dialog, conducerea Ministerului Muncii urmand sa aiba luni, 4 decembrie 2023, o noua intalnire de lucru cu reprezentantii sindicatelor.

"Procesul de corectare a inechitatilor salariale va continua prin solutii pe care le vom stabili tot de comun acord in noua lege a salarizarii sistemului public", a afirmat premierul Marcel Ciolacu, in cadrul intalnirii de la Palatul Victoria.

Totodata, premierul a subliniat ca "este nevoie de reorganizarea si reformarea institutiilor publice. In domeniul social, este evidenta necesitatea unui sistem unic de control si a unui singur sistem de autorizare si eliberare a avizelor. Recalcularea dosarelor de pensii, asa cum am stabilit prin noua lege a pensiilor, trebuie facuta in termenul asumat. Asadar, aveti intreaga mea sustinere si a Guvernului pentru investitiile necesare reformarii si imbunatatirii sistemului de asistenta sociala si de pensii".

De asemenea, seful Executivului a cerut ca pensiile si drepturile salariale pentru luna decembrie sa fie platite fara intarziere.

La intalnirea de la Palatul Victoria au mai participat seful Cancelariei Prim-Ministrului, Alexandru-Mihai Ghigiu, reprezentanti ai Ministerului Muncii si Solidaritatii Sociale si ai Cancelariei Prim-Ministrului.

Comments