NEW YORK – Atentat cu bomba soldat cu zeci de raniti

NEW YORK – Atentat cu bomba soldat cu zeci de raniti

NEW YORK. O explozie puternică a zguduit sâmbătă noaptea cartierul Chelsea din districtul newyorkez Manhattan, aducând în zonă efective însemnate ale poliției și pompierilor, relatează Reuters.

Explozia a provocat rănirea a 29 de persoane, dintre care una se află în stare gravă, dar viaţa sa nu este în pericol, potrivit autorităţilor.

Într-o conferință de presă la câteva ore după incident, șeful departamentului de pompieri al metropolei, Daniel Nigro, a făcut bilanțul: 29 de răniți, niciunul în pericol de moarte.

COMEMORARE – 15 ani de la atentatele din 11 septembrie 2001

Potrivit primarului Bill de Blasio, explozia a fost provocată intenționat, dar nu există indicii că ar fi fost un act terorist.

Explozia s-a produs sâmbătă la ora locală 21.00 (duminică la 01.00 GMT, respectiv 04.00 ora României) pe Strada 23, în apropierea Sixth Avenue.
ATENTAT SINUCIGAŞ – Copil de 13 ani, prins înainte să se detoneze (VIDEO)

Primarul New Yorkului, Bill de Blasio, a declarat sâmbătă seara că nu există în prezent nici o dovadă privind o legătură teroristă cu explozia care a zguduit cartierul Chelsea din oraş, cu toate că deflagraţia a fost provocată ”intenţionat”, relatează AFP.

Explozia a provocat rănirea a 29 de persoane, dintre care una se află în stare gravă, dar viaţa sa nu este în pericol, potrivit autorităţilor.
LA UN PAS – Atentat terorist dejucat în Italia!

”Nu există nici o dovadă în această etapă privind o legătură teroristă cu acest incident”, a declarat primarul, subliniind că informaţiile sunt ”preliminare”.

El a indicat, de asemenea că, ”pe baza informaţiilor disponibile în acest stadiu”, ”nu există nici o legătură cu incidentul din New Jersey”, survenit anterior, în cursul zilei.

Un dispozitiv artizanal plasat într-o pubelă în Seaside Park, în statul vecin New Jersey, a explodat, fără să provoace victime, în apropiere de traseul unei competiţii sportive.

Sursa info 

Comments