OAMENI SERIOSI – Minaur a invins la Vaslui si se pregateste pentru derby-ul de la Baia Mare cu CSM C...

HANDBAL MASCULIN – LIGA I. Sambata, 23 septembrie 2023, in Sala Polivalenta din Vaslui, in meci contand pentru etapa a 5-a a Ligii I la handbal masculin, CSM Vaslui a pierdut, cu 26-31 (13-16), partida cu CS Minaur Baia Mare. Meciul, arbitrat de cuplul bucurestean Doru Pascu Manea si Radu Iliescu, a opus echipele clasate inaintea etapei pe locurile 13 (Vaslui) si 4 (Baia Mare), pornind cu baimarenii in postura de favoriti, acestia impunandu-se categoric in toate cele 5 ultime confruntari directe.

&

Meci tensionat si echilibrat in primele 10 minute la Vaslui (6-6), o egalitate care s-a prelungit pana in min. 15, cand Minaur s-a distantat prima data la 2 goluri (7-9). Ce e pozitiv in jocul Minaurului: sunt 8 marcatori (echipa nu e previzibila, cu doar 2-3 jucatori care isi asuma aruncarile la poarta) si, mai ales, toti marcatorii au procentaj de 100%, adica toate suturile trase la poarta au fost goluri. Din pacate se ajunge rar (pentru un meci de handbal) sa se traga la poarta spectatorului Petrila (doar 9 suturi in 15 minute).

&

Vicacmpioana apasa putin pedala de aceleratie si se distanteaza la 3 goluri (7-10, 8-11). Diferenta de valoare e evidenta, pana in min. 20 baimarenii nu au ratat nicio aruncare. In min. 21 gazdele se apropie la un singur gol, 10-11, prin a patra reusita a extremei dreapta Razvan Chiratcu (cel mai prolific marcator al gazdelor). Minaur se apara avansat, gazdele nu gasesc solutii, intra in pasiv si baimarenii se distanteaza la 10-13 dupa golurile lui Kozakevych si Nagy (min. 22).

&

Repriza se incheie cu 13-16. Baimarenii au tras de 17 ori la poarta si au ratat-o o singura data (Cumpanici, peste poarta), in rest goluri. Cei doi portari ai gazdelor, Petrila si Simulescu nu au bifat nicio interventie salvatoare. De la Minaur, din cei 9 marcatori, cele mai multe goluri le-au reusit Kozakevych (4), Vujovic, Ratkovic si Cumpanici (cate 2).

&

Repriza a doua s-a disputat in aceeasi nota, Minaur fortand doar cat sa se mentina intr-un avantaj confortabil, parand ca isi dozeaza efortul pentru confruntarile viitoare. Rezultat final: 26-31 (13-16).

&

Pentru Minaur au marcat: Botea (5 goluri), Kozakevych, Vujovic si Cumpanici (cate 4 goluri), Nagy si Cip (cate 3 goluri), Ratkovic, Erik Pop si Foteache (cate 2 goluri), Da Silva Mollino si Sabou (cate 1 gol) – portarul Terekhov 5 interventii salvatoare. De la gazde s-au remarcat Ionescu, Acatrinei si Chiratcu (cu cate 4 goluri).

&

In urma victoriei, Minaur ramane pe locul 4 (cu mentiunea ca nu toate echipele au disputat cate 5 meciuri). In etapa viitoare, Minaur joaca la Baia Mare, in 30 septembrie, de la ora 18.00, cu CSM Constanta (locul 3).

&

Andrei TUDORAN

Articolul OAMENI SERIOSI – Minaur a invins la Vaslui si se pregateste pentru derby-ul de la Baia Mare cu CSM Constanta apare prima data in 2mnews.

Comments