Operatiunea Hidra: Perchezitii la familiile beizadelelor din Bucuresti - Vlad Pascu, adus la DIICOT:...

UPDATE 13:10 - O fotografie cu tatal lui Vlad Pascu in sediul DIICOT face furori pe internet. Acesta pare sa se amuze copios la momentul intrarii in institutie, in conditiile in care fiul sau este arestat iar sotia sa este si ea adusa pentru declaratii pentru ca ar fi santajat persoane din dosarul 2 Mai.

UPDATE 11:05 - Vlad Pascu, soferul drogat care a ucis doi tineri in statiunea 2 Mai, a fost adus la DIICOT. El le-a spus scurt jurnalistilor ca ii pare rau pentru ceea ce a facut: "Nu pot sa dau timpul inapoi. Imi pare rau. Nu am ce sa spun"

UPDATE 10:35 - Tatal lui Vlad Pascu a ajuns si el la DIICOT

Tatal lui Vlad Pascu a ajuns si el la DIICOT. Barbatul nu a vrut sa stea de vorba cu jurnalistii si si-a acoperit fata atunci cand acestia au incercat sa-l filmeze. El a venit pana la sediul DIICOT pe un scuter.

UPDATE 10:20 - Mama lui Vlad Pascu a ajuns la DIICOT din Bucuresti - Ea a ajuns flancata de politisti si avea in mana plicuri cu documente. Nu a dorit sa faca declaratii pentru presa. Ea e suspectata ca ar fi santajat mai multi martori din dosarul fiului ei.

UPDATE 9:00 - Surse apropiate anchetei afirma ca in una dintre cauze sunt implicati apropiati de-ai lui Vlad Pascu cu varste cuprinse intre 18 si 20 de ani, care ar fi fost cazati in aceeasi unitate de cazare, existand probabilitatea sa fi consumat impreuna substante stupefiante inaintea accidentului. De asemenea, este implicat si distribuitorul lor.Intr-o a doua cauza, este vizata mama lui Vlad Pascu, acuzatiile in caest caz fiind de savarsirea de infractiuni contra infaptuirii justitiei, precizeaza sursele citate, potrivit carora aceasta ar fi incercat sa santajeze martori din cauza privind drogurile in care e implicat fiuil sau.

UPDATE 8:15 - Conform DIICOT, perchezitiile au loc in doua cauze.

"Intr-o cauza, avand ca obiect infractiunea de trafic de droguri de risc, in care o persoana are calitatea de suspect, se efectueaza un numar de 9 perchezitii domiciliare, mai multe persoane urmand sa fie aduse la audieri. In cea de a doua cauza, cercetarile se efectueaza sub aspectul savarsirii unor infractiuni contra infaptuirii justitiei, precum si pentru infractiuni privind regimul drogurilor, respectiv : punerea la dispozitie a locuintei in vederea consumului de droguri, trafic de droguri de risc si mare risc, doua persoane avand calitatea de suspect", precizeaza institutia.

Fata de un suspect cercetarile sunt efectuate pentru infractiuni contra infaptuirii justitiei, iar pentru cel de al doilea pentru infractiunile de trafic de droguri de risc si mare risc si punerea la dispozitie a locuintei pentru consumul de droguri."La aceasta cauza s-a dispus reunirea unui dosar aflat pe rolul DIICOT - Serviciul Teritorial Constanta, in care o persoana are calitatea de inculpat, pentru savarsirea infractiunii de trafic de droguri de risc", noteaza DIICOT.

UPDATE 8:00 - Surse apropiate anchetatorilor spun ca perchezitiile de astazi sunt la o parte din anturajul lui Vlad Pascu, care se afla cu acesta pe litoral, in momentul producerii accidentului, dar si la familia tanarului.

De asemenea, aceleasi surse sustin ca mama lui Pascu ar fi incercat sa santajeze martori in dosarul cu droguri in care e vizat fiul sau.

Familia lui Vlad Pascu, tanarul drogat care a produs un accident teribil in 2 Mai, este vizata de mai multe perchezitii in cadrul acestei operatiuni. Sunt vizati de perchezitii mai multi oameni din anturajul familiei lui Vlad Pascu, majoritatea perchezitiilor sunt in Capitala. Dosarul ar fi fost preluat de la Constanta.

Cercetarile anchetatorilor arata ca cei vizati de perchezitii ar fi specializati in distribuirea de cannabis, comprimate ecstasy, MDMA, cocaina, dar si alte droguri sintetice, in diverse locatii, restaurante si cluburi de lux, majoritatea clientilor drogurilor comercializate de catre ei fiind consumatori constanti, persoane cu potential financiar ridicat.

Persoanele ar fi furnizat diverse droguri de risc si mare risc la petreceri private, care au avut loc in diverse locatii private din Bucuresti, la care, de asemenea, au participat persoane cu potential financiar ridicat. Acestia ar fi procurat drogurile in diferite modalitati, fie prin intermediul unor dealeri, fie prin comenzi online.

Iata comunicatul integral al autoritatilor:

",,OPERATIUNEA HIDRA" DERULATA DE POLITIA ROMANA SI D.I.I.C.O.T., PENTRU COMBATEREA TRAFICULUI DE DROGURI, IN RANDUL ADOLESCENTILOR

La data de 14 septembrie 2023, politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Bucuresti - Serviciul Antidrog, impreuna cu procurorii D.I.I.C.O.T. - Structura Centrala, efectueaza 11 perchezitii domiciliare, in municipiul Bucuresti, in doua cauze penale, pentru investigarea unor infractiuni de trafic ilicit de droguri, punerea la dispozitie a locuintei pentru consumul ilicit de droguri, precum si infractiuni contra infaptuirii justitiei.

,,Operatiunea Hidra", derulata in aceasta dimineata, vizeaza adolescenti proveniti din familii cu importante posibilitati materiale, care si-au desfasurat activitatea in Bucuresti, precum si in statiunile de pe litoralul Marii Negre, in timpul sezonului estival.

Din cercetari a reiesit ca cei in cauza ar fi specializati in distribuirea de cannabis, comprimate ecstasy, MDMA, cocaina, dar si alte droguri sintetice, in diverse locatii, restaurante si cluburi de lux, majoritatea clientilor drogurilor comercializate de catre ei fiind consumatori constanti, persoane cu un potential financiar ridicat.

Persoanele ar fi furnizat diverse droguri de risc si mare risc la petreceri private, care au avut loc in diverse locatii private din Bucuresti, la care, de asemenea, au participat persoane cu potential financiar ridicat.

Acestia ar fi procurat drogurile in diferite modalitati, fie prin intermediul unor dealeri, fie prin comenzi online.

De asemenea, politistii vor pune in executare 3 mandate de aducere, precum si mai multe citatii, urmand ca persoanele in cauza sa fie conduse la sediul D.I.I.C.O.T. - Structura Centrala, pentru audieri si luarea masurilor legale.

In cauza, se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de trafic intern de droguri de risc si mare risc si detinere de droguri de risc si mare risc, in vederea consumului propriu, punerea la dispozitie a locuintei pentru consumul ilicit de droguri, precum si infractiuni contra infaptuirii justitiei.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Directia Operatiuni Speciale a Politiei Romane.

La activitati participa jandarmi din cadrul Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei."

Comments