Pandispan cu mere. Un desert pufos si foarte gustos

Pandispan cu mere. Un desert pufos si foarte gustos

Pandispan cu mere. Un desert pufos si foarte gustos

Ingrediente:4-5 mere dulci-acrisoare4 oua150 g zahar150 g faina1 pliculet praf de copt (10 g)1 pliculet zahar vanilat1 lingurita scortisoara (optional)1 praf de sarecoaja rasa de la o lamaie1-2 linguri de unt pentru uns tava2-3 linguri de zahar pentru caramelizat (optional)zahar pudra pentru decor.Cum sa prepari cele mai bune briose. Desertul de weekend. Preferatul tuturor copiilor si nu numaiMod de preparare

Mai intai vei prepara aluatul de pandispan dupa care vei curata merele si le vei taia in cuburi sau in felii mai mari. Acestea se pregatesc ultimele pentru a nu oxida. Pentru reusita aluatului pufos de pandispan, este necesar sa aduci ingredientele la temperatura camerei.

Cum prepari pandispan cu mere

Inainte de a incepe amestecarea ingredientele pentru aluat porneste cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi asaza hartie de copt intr-o tava rotunda cu diametrul de 28 cm.

Separa albusurile de galbenusuri. Peste albusuri presara un praf de sare, apoi amesteca-le pana cand devin spumoase. Adauga treptat zaharul, in timp ce amesteci intens pentru a obtine o bezea ferma. Indeparteaza mixerul si foloseste in continuare o spatula, pentru a incorpora celelalte ingrediente in bezea.

Mai intai incorporeaza galbenusurile, adaugate unul cate unul, in timp ce amesteci usor, cu miscari circulare, de jos in sus. In acest mod vei ingloba cat mai mult aer in compozitie. La final vei incorpora treptat faina trecuta prin sita, folosind aceleasi miscari circulare de jos in sus.

Toarna aluatul pentru pandispan in forma de copt si niveleaza-l uniform la suprafata. Adauga pe deasupra feliile de mere si preseaza-le foarte usor in interiorul aluatului.

Pune la cuptor pentru 35-40 de minute, la 180 de grade Celsius. Dupa coacere lasa pandispanul sa se raceasca mai intai in forma de copt pentru 10 minute. Apoi il poti transfera pe un gratar sau pe un platou de servire.

Dupa racirea completa decoreaza-l cu zahar pudra cu aroma de vanilie si il poti portiona.

sursa: Hellotaste.ro

Comments