PERCHEZITII IN SATU MARE - Medici acuzati ca ar fi dat diagnostice fictive pentru decontari ilegale

PERCHEZITII IN SATU MARE - Medici acuzati ca ar fi dat diagnostice fictive pentru decontari ilegale

PERCHEZITII IN SATU MARE La data de 09.05.2018, procurorii din cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Serviciu Teritorial Tg. Mures, impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate Tg. Mures au la efectuat 68 de perchezitii domiciliare in toate judetele Romaniei, inclusiv in municipiul Bucuresti intr-o cauza penala in care se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de fals intelectual, uz de fals, inselaciune, constituirea unui grup infractional organizat, abuz in serviciu si frauda informatica.

In fapt s-a retinut ca incepand cu anul 2013 mai multe persoane de pe teritoriul judetului Mures si nu numai, avand calitatea de cadre medicale (medici de familie, medici de specialitate, asistenti medicali), au falsificat in mod repetat inscrisuri oficiale, respectiv bilete de trimitere, prescriptii medicale si registre, prin care au atestat fapte si imprejurari necorespunzatoare adevarului (diagnostice fictive, efectuarea de consultatii, dispozitive medicale recomandate fictiv).

In concret, se recomanda a fi decontate de catre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate dispozitive medicale identificate cu codul C05 - catetere urinare, dispozitive care nu erau necesare pacientilor. Toate aceste fapte au fost comise in beneficiul a doua societati comerciale ambele cu sediul in Tg. Mures, care in mod scriptic asigurau livrarea acestor produse catre pacienti situati pe intreg teritoriul tarii, fiind incasata astfel contravaloarea acestora in mod injust.

Reprezentantii societatilor vizate in cauza, care s-au constituit intr-un grup infractional organizat, livrau pacientilor in numele carora decontau dispozitivele medicale cu codul C05 - catetere urinare, in general, doar scutece pentru adulti, produse de care acestia aveau cu adevarat nevoie, dar care nu erau decontate de catre C.N.A.S.

Din verificarile efectuate pana in acest moment se estimeaza prejudiciu de circa 10.000.000 lei, dar acesta va putea fi stabilit cu exactitate ulterior in urma administrarii mijloacelor de proba specifice in cauza.

In continuare, la sediul DIICOT - ST Tg. Mures, in prima faza, urmeaza a fi audiate circa 50 de persoane. Suportul de specialitate a fost asigurat de catre Directia de Operatiuni Speciale Tg. Mures.

Actiunea este efectuata cu sprijinul politistilor din cadrul Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate - I.G.P.R., precum si al Serviciului Judetean Anticoruptie Mures si al Directiei Generale Antifrauda Fiscala - Directia Regionala Sibiu.

La activitati participa politisti din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Mures si jandarmi din cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi Mures.

The post PERCHEZITII IN SATU MARE - Medici acuzati ca ar fi dat diagnostice fictive pentru decontari ilegale appeared first on actualmm.ro.

Comments