"Planta care salveaza viata". Se crede ca opreste evolutia celulelor canceroase

"Planta care salveaza viata". Se crede ca opreste evolutia celulelor canceroase

"Planta care salveaza viata". Se crede ca opreste evolutia celulelor canceroase

Este vorba despre salvie, aceasta planta cu beneficii nebanuite. Despre salvie se stie ca este o planta cu proprietati tamaduitoare. Din latina, numele acestei plante se traduce salvare, care inseamna a salva, a vindeca, a tamadui. Insa, are si alte beneficii.

Planta supranumita "energia verde". Se cultiva si in ghivece si nu ar trebui sa-ti lipseasca din casaTine insectele la distanta, in special tantarii

Este o planta de origine mediteraneeana, este perena si are aproximativ 50 cm inaltime. Creste ca o tufa cu frunze dese, ovale, grupate in manunchiuri, de culoare verde-albicioasa. Face niste flori grupate in inflorescente de culoare bleu-mov.

Poate fi cultivata cu succes in orice gradina, se inmulteste prin butasi sau prin seminte. Este sensibila la frig, iarna nu rezista la temperaturile foarte joase, de aceea este bine ca pe timpul iernii sa o tineti in ghiveci, urmand ca primavara sa o scoateti in gradina, unde o puteti planta.

Planta sfanta folosita in ritualurile religioase. Ce insemnatate si beneficii nebanuite are, de fapt

De asemenea, daca alegeti sa o pastrati in gradina ideal ar fi sa o acoperiti iarna, pentru a o proteja de gerul puternic.

Salvia, planta sacra

Inca din antichitate a fost considerata o planta sacra cu proprietati miraculoase pentru sanatate. De asemenea, se spune ca purifica spatiul de energiile negative, daca ardeti un manunchi sau cateva frunze de salvie intr-o incapere, va absorbi si mirosurile neplacute, parfumand incaperea. De-a lungul timpului a fost folosita in diverse ritualuri religioase.

Este un condiment important in bucataria mediteraneeana si nu numai. Atat frunzele, cat si florile pot fi folosite sub forma de infuzie, avand propritati deosebite asupra organismului. Se lasa planta la infuzat 10-15 minute. Se poate folosi atat planta verde, cat si uscata.

A fost si este intrebuintata cu succes in medicina traditionala din cele mai vechi timpuri. Infuzia poate fi folosita pentru diverse afectiuni. In cazul problemelor gingivale si a infectiilor se face gargara cu aceasta infuzie, tinand cat mai mult timp infuzia de salvie in gura.

Planta de apartament care purifica aerul din locuinta. Impiedica formarea mucegaiului si absoarbe umiditateaCeaiul de salvie, beneficii multiple

De asemenea, consumul ceaiului de salvie va reduce excesul de bacterii din cavitatea bucala si va reimprospata respiratia. In cazul durerilor in gat este deja cunoscut efectul benefic al salviei. Consumati acest ceai prin inghitituri mici si dese, astfel incat infuzia sa actioneze cat mai mult timp asupra inflamatiei din gat, dezinfectand.

De ce asiaticii nu se ingrasa. Secretul care ii mentine supli pe orientali

Se recomanda si in cazul problemelor digestive, ajuta la producerea lichidului gastric si este un diuretic eficient si elimina flatulenta. Este indicat si in cazul transpiratiei in exces. Salvia are efecte benefice si asupra sistemului nervos, pentru un somn linistit se recomanda o ceasca de ceai inainte de culcare. Dupa eforturile fizice ajuta la relaxarea muschilor, ajuta circulatia sangvina, fluidizeaza sangele si stimuleaza si memoria.

Studii recente au aratat ca opreste evolutia celulelor canceroase in cazul cancerului de colon, plamani si cancer la san.

Consumul de salvie este contraindicat in cazul celor ce sufera de epilepsiei si in cazul femeilor insarcinate sau care alapteaza, intrucat consumul acesteia produce estrogeni care reduc secretia de lapte.

sursa: Almanah Online

Comments