PNL si PSD au decis comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale!

PNL si PSD au decis comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale!

PNL si PSD au decis comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale!

UPDATE 19.00 - PNL si PSD au decis comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale.

Nicolae Ciuca: Suntem in fata dvs pentru a prezenta decizia privind modul in care se vor desfasura alegerile si anume: decizia de a comasa.

UPDATE 18.00 - Aceleasi surse spun ca liderul social democrat, Marcel Ciolacu, a comunicat partidului zilele de 8 si 22 septembrie pentru cele doua tururi de scrutin in cazul alegerilor prezidentiale. Initial, se vehicula data de 15 septembrie pentru turul 1 al alegerilor prezidetiale, respectiv 29 septembrie pentru turul 2 de scrutin. Pe 8 decembrie ar urma sa fie organizate alegerile parlamentare, iar pe 9 iunie alegeri comasate - alegeri locale si alegeri europarlamentare.

UPDATE 17.30 - Va reamintim, in urma cu putin timp, 3 luni mai exact, dupa o intalnire la Sinaia, PNL ne anunta ca vor merge singuri pe liste la alegeri. Scosesera din arhiva pedigreeului partidului si lozinca - "Prin noi insine".

Vasile Dincu, fostul ministru al Apararii, se declara impotriva acestor comasari. Actualul presedinte al Consiliului National PSD spune ca nu a fost niciodata un fan al acestei masuri si ca nu este de acord ca populatia sa fie influentata fara nici un scop legitim pentru democratie.

Articolul initial

Nicolae Ciuca si Marcel Ciolacu vor face declaratii de presa miercuri, la ora 19.00, dupa o zi intreaga de negocieri. Urmeaza o sedinta comuna deciziva intre liderii celor doua partide.

Informatiile neoficiale indica o comasare a alegerilor locale cu cele europarlamentare, programate sa aiba loc pe 9 iunie. In plus, exista discutii aprinse cu privire la o posibila alianta politica intre PSD si PNL, cu liste comune pentru Parlamentul European si pentru primariile importante.

Potrivit unor voci din interiorul Coalitiei, se vehiculeaza ideea ca alegerile prezidentiale sa fie reprogramate in luna septembrie, in timp ce parlamentarele ar urma sa aiba loc pe 8 decembrie. Astfel, scenariul electoral se contureaza printr-o succesiune inedita de evenimente politice in anul 2024.

Nicolae Ciuca, liderul PNL, a adus deja in discutie modul in care vor fi impartite procentele intre PSD si PNL pe lista comuna. Acesta a subliniat importanta consolidarii fortelor pentru a asigura o prezenta puternica in Parlamentul European si pentru a castiga controlul in primariile cheie.

Cu toate acestea, exista voci critice in interiorul partidelor care se opun ideii unei aliante, evidentiind diferentele semnificative de viziune si politica intre PSD si PNL. Unii considera ca o astfel de colaborare ar putea dilua identitatea fiecarui partid si ar putea afecta increderea electoratului.

In ceea ce priveste modificarile propuse ale calendarului electoral, unii analisti politici exprima ingrijorari cu privire la impactul pe care acestea il pot avea asupra procesului democratic.

Comments