Pogacele cu cascaval

Pogacele cu cascaval

Pogacele cu cascaval


Pogacele sau idei de aperitive pe care poti incerca sa le faci acasa. Mini turte cu umplutura de branza sau cascaval cu seminte presarate deasupra. Reteta este foarte usor de facut, asa ca iata de ce ingrediente ai nevoie.


Pogacile sau turtele coapte cu umplutura pot fi servite in orice moment al zilei. Se pregatesc rapid din doar cateva ingrediente pe care le ai cu siguranta in casa.


Pogacele cu cascaval


Ingrediente


500 gr faina;
250 ml lapte;
200 gr cascaval tare;
100 gr unt;
Un plic drojdie;
Un ou;
O lingurita de zahar, o lingurita de sare.

Mod de preparare


Amesteca faina cu drojdia si un praf de sare. Bate oul si pune peste laptele, pe care il torni putin cate putin peste faina, in timp ce amesteci energic ingredientele din bol.


Framanta aluatul bine pana cand devine omogen si nelipicios. Pune aluatul intr-un bol incapator, acopera-l cu un prosop curat si lasa-l deoparte pentru 30 de minute.


Presara putina faina pe masa de lucru si intinde aluatul intr-o foaie dreptunghiulara.


Unge cu unt moale tot aluatul, apoi presara jumatate din cascavalul ras. Impatureste foaia de aluat in trei, iar latura din dreapta o vei suprapune pana la jumatatea foii de aluat, apoi suprapui peste si latura din stanga.


Repeta impachtearea ca prima data, apoi acopera aluatul si pune-l la rece pentru 30 de minute.


Preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Intinde aluatul pe blatul de lucru si formeaza o foaie dreptunghiulara de 5-7 cm grosime. Unge tot aluatul cu& galbenusul de ou pe care l-ai amestecat cu o lingurita de lapte. Deasupra razuieste cealalta jumatate de cascaval ras, apoi formeaza pogacele cu cascaval decupand cate una, pe rand, cu ajutorul unui pahar.


Da tava cu pogacele la cuptor pentru 20-30 de minute sau pana cand se rumenesc la suprafata.


Pogacele cu branza

Pogacele cu branza


Ingrediente


500 gr faina;
300 gr cascaval;
250 gr branza de vaci;
250 gr unt topit;
200 gr smantana;
30 gr drojdie;
Un galbenus de ou;
Sare.

Mod de preparare


Amesteca drojdia cu faina si restul ingredientelor, fara cascaval, dupa care amesteca bine aluatul pana se omigenizeaza toate ingredientele. Foaia de aluat obtinuta, imparte-o pe blatul de lucru, presara deasupra cascavalul ras si impatureste aluatul de la stanga la dreapta o treime, apoi de la dreapta la stanga inca o treime si partea de sus adu-o peste partea de jos, la fel si cu partea de jos impatureste-o spre partea de sus.


Aluatul obtinut pune-l intr-o folie alimentara si da-l la frigider pentru 20 de minute. Ulterior, framanta-l inca o data, apoi impatureste-l din nou.


Preincalzeste cuptorul la 200 de grade. Intinde aluatul intr-o foaie de 2,3 cm grosime si pune-l intr-o tava. Amesteca galbenusul cu putin lapte si unge aluatul obtinut.


Taie aluatul in patrate mici, dupa bunul plac. Da aluatul la cuptor pentru aproximativ 25 de minute sau pana cand se rumenesc.


Saratele de casa cu branza, cascaval si mac


Ingrediente


500 gr faina;
350 g branza telemea;
250 g unt;
100 gr iaurt;
50 ml lapte sau a-pa minerala:
doua linguri de un-tu-ra;
esenta de vanilie;
o bucatica de drojdie;
pentru decor - doua oua, mac, cas-caval ras.

Mod de preparare


Se amesteca bine toate ingredientele. Daca telemeaua e sarata, aluatul nu mai necesita sare, daca nu, se mai pune sare, dupa gust.


Se fra-man-ta pana iese un aluat care nu se mai lipeste de maini, apoi se lasa la crescut 45 de minute. Se intinde aluatul pana se obtine o foaie de circa 2 mm si se taie in diverse forme.


Se ung cu doua oua ba-tu-te si se pre-sa-ra mac, apoi se ba-ga la cuptor pana devin aurii. Cu putin timp inainte de a fi scoase din cuptor, se presara pe ele cas--caval ras si se mai lasa 5 minute.Citeste si: Retete quiche de legume


Sursa foto: 123rf.com


Comments