Prajitura Boema, desertul savuros cu frisca si ness, care da glas celor mai ascunse dorinte. E perfe...

Descopera cum sa prepari prajitura Boema, o delicatesa rafinata si aromata, perfecta pentru orice ocazie speciala. Cu un blat pufos de cacao si o crema bogata de ness, aceasta prajitura va cuceri toti iubitorii de deserturi, relateaza Stiri Diaspora.

Prajitura Boema - Ingrediente

Blat:- 5 oua- 3 linguri de apa- 2 linguri cacao- 8 linguri zahar- 8 linguri faina

Crema:- un ou- 150 g margarina- 350 g zahar- 4 linguri ness- 500 ml frisca batuta- o esenta de rom

Prajitura supranumita "pacatul dulce" a cucerit internetul. Cum se prepara ispita careia nimeni nu-i poate rezista

Prajitura Boema - Mod de preparare:

1. Pragatirea blatului:

Intr-un bol mare, bate ouale cu zaharul pana cand compozitia devine spumoasa si isi dubleaza volumul.Adauga treptat cele 8 linguri de faina, amestecand continuu pentru a evita formarea cocoloaselor.

Incorporeaza cele 2 linguri de cacao, asigurandu-te ca se distribuie uniform in compozitie. Adauga cele 3 linguri de apa si amesteca pana cand obtii o compozitie omogena.Toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu putina margarina si faina.Coace blatul in cuptorul preincalzit la foc potrivit (aproximativ 180?C) timp de 20-25 de minute, sau pana cand o scobitoare introdusa in mijlocul blatului iese curata.Lasa blatul sa se raceasca complet inainte de a-l insiropa si a adauga crema.

Prajitura racoroasa cu capsuni, perfecta pentru zilele toride de vara

2. Pregatirea cremei:

Intr-un bol, bate oul cu zaharul pana cand zaharul este complet dizolvat.Adauga margarina si amesteca bine pana cand obtii o compozitie cremoasa.Transfera compozitia intr-un vas care poate fi pus pe aburi si gateste amestecul la bain-marie, amestecand constant pana cand crema se ingroasa.Ia crema de pe foc si adauga cele 4 linguri de ness, amestecand bine pana cand ness-ul este complet dizolvat.Lasa crema sa se raceasca complet.Dupa ce crema s-a racit, incorporeaza usor frisca batuta, amestecand cu miscari delicate pentru a pastra textura aerata.

3. Asamblarea prajiturii: Insiropeaza blatul racit cu esenta de rom, avand grija sa distribui uniform siropul pe toata suprafata.Intinde crema de ness pe intreaga suprafata a blatului, uniformizand cu o spatula.Deasupra cremei, intinde un strat generos de frisca batuta.Pune prajitura la rece pentru cateva ore, preferabil peste noapte, pentru a permite aromelor sa se intrepatrunda si prajiturii sa se intareasca.

4. Decorare:

Inainte de servire, orneaza prajitura cu ciocolata rasa pentru un aspect elegant si un plus de savoare, mai arata sursa citata.

Comments