Viata bate filmul. Actrita din pelicula ,,The Notebook" a fost diagnosticata cu aceeasi boala ca a p...

Povestea din spatele filmului ,,The Notebook"

"The Notebook", un clasic al genului romantic, cu Ryan Gosling si Rachel McAdams in rolurile principale, exploreaza o poveste de dragoste care incepe intr-o vara magica din anii 1940. Filmul debuteaza cu o scena emotionanta intr-un azil de batrani, unde un batran, interpretat de James Garner, isi viziteaza sotia care sufera de dementa, rolul acesteia fiind jucat de Gena Rowlands.

Ajunsa la venerabila varsta de 94 de ani, Gena Rowlands traieste acum o realitate dureroasa, similara cu cea a personajului sau. Fiul ei, Nick Cassavetes, care a regizat "The Notebook", a dezvaluit recent ca mama sa se lupta cu dementa, confirmand astfel o coincidenta dramatica cu rolul pe care aceasta l-a interpretat in 2004.

,,Am convins-o pe mama sa joace rolul Allie mai in varsta si am petrecut mult timp discutand despre Alzheimer, dorind sa fim autentici. Acum, in ultimii cinci ani, ea insasi are Alzheimer", a declarat Nick Cassavetes intr-un interviu pentru un post de stiri.

Mama actritei a suferit de aceeasi boala

Gena Rowlands a marturisit ca si mama ei a suferit de aceasta boala devastatoare, ceea ce a facut ca acceptarea rolului sa fie extrem de dificila pentru ea. Cu toate acestea, a facut acest sacrificiu pentru fiul ei. ,,Am trecut prin asta cu mama mea si, daca Nick nu ar fi regizat filmul, nu cred ca l-as fi facut. Este prea greu. A fost un film dificil dar minunat," a spus ea intr-un interviu pentru revista O.

Dincolo de "The Notebook", Gena Rowlands are o cariera impresionanta in televiziune si film, incepand cu mijlocul anilor 1950 pana la ultimul ei rol in 2017. Printre cele mai notabile contributii se numara "The Alfred Hitchcock Hour", "A Woman Under the Influence", "Hope Floats" si "The Skeleton Key". De asemenea, a avut aparitii memorabile in seriale TV populare precum "Monk" si "NCIS".

Astfel, viata Genei Rowlands a ajuns sa fie un amestec tragic intre arta si realitate, ilustrand inca o data puterea si durerea pe care boala Alzheimer o poate aduce in vietile celor afectati si ale celor dragi.

Comments